Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 12
Kilka dni temu wpadłem na pomysł naostrzenia noży kuchennych. Ale takiego naostrzenia do poziomu kamienia 8k i wykończenia na skórzanym pasie. Oto efekty( ͡° ͜ʖ ͡°)

Obrabiając skrzydełka po prostu strzelam nożem z nadgarstka na ślepo, bo zrobiłem tego w życiu pewnie ze 100kg i w 95% trafiam pomiędzy stawy.


Poleci ktoś dobrą deskę dębową?( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gotujzwykopem #knifemaking #noze
T.....y - Kilka dni temu wpadłem na pomysł naostrzenia noży kuchennych. Ale takiego n...

źródło: comment_1655131292JnWhaSdTMqTeRs8ynppf5B.jpg

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@moll: za miękkie, mam w planie wejść w twardsze noże, tylko muszę je jakoś zabezpieczyć przed normikami. Czasami mame, siostra albo siostrzenice coś chcą ugotować, i trochę głupio mi mówić "jesteś zbyt #!$%@? żeby używać mojego tojiro zen black"( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Daj znać ile ci się taka ostrość utrzyma. Też mam plan z ostrzałki przejść na kamienie, ale obawiam się że procedura ostrzenia będzie do powtarzania zbyt często.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Daj znać ile ci się taka ostrość utrzyma. Też mam plan z ostrzałki przejść na kamienie, ale obawiam się że procedura ostrzenia będzie do powtarzania zbyt często.

@FearFactory: w tej stali raczej nie za długo. To jakaś stal +/- 53-55hrc i nóż za 150 zeta. Do kuchni faktycznie game changer, do noży outdoorowych śmiało leć na systemach z wymuszonym kątem.
  • Odpowiedz
Nóż to zwykły stary gerber, ma z 15 lat


@Trauma_Teddy: nie jestem pewny czy dobrze rozpoznaję model, ale Twój nóż mirku jest chyba kuty, a co za tym idzie nie taki zwykły a raczej jakieś premium ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz