@kurazjajami: loro park- przepiękny ogród botaniczny z masą zwierząt, Masca, la orotava jest urocza. No sporo tego. Warto wziąć auto i zjeździć całą wyspę. Ja mieszkałem na południu ale to taka kurortowa część, w c--j gorąca i sucha. Cześć północna jest pokryta bujną roślinnością i jest tam chłodniej i przyjemniej dla kogoś kto nie lubi ukropu.
@kurazjajami: niedaleko parku wodnego ( do którego masz darmową ciuchcie w centrum miasta) gdzie są foki, rybki itp. jest 5* hotel na skarpie, poniżej tej skarpy są jakby takie nieużytki, plaża na dziko, sporo skał i jaskinie gdzie lokalsi mają najlepszy towar na wyspie, idź bez telefonu czy dokumentów a się ubierz trochę menelsko to dostaniesz fajny k--s po dobrej cenie ( ͡°͜ʖ͡°). Jak
@kurazjajami: no to tak - Teide - nawet jak nie uda Ci się kupic biletu na górę to i tak warto, autem da się wjechać na chyba 2 300, widoki przepiękne! - Masca - rewelacyjna droga, ślicznie tam! - Góry Anaga i Mirador Cruz Del Carmen - tutaj gdziekolwiek byś nie pojechał do Parque Rural de Anaga to mam wrażenie że będziesz zadowolony bo wszędzie są rewelacyjne widoki - Playa de las Teresitas - fajna piaszczysta plaża - stolica - Palmetum - ciekawy ogród botaniczny -
@kurazjajami: @swinka_morska: na Pico del Teide można wejść bez biletu. Strażnicy z parku narodowego pojawiają się około 9 rano na bramkach obok stacji kolejki linowej przed szczytem. Jeżeli zaczniesz wchodzić w nocy, to wejdziesz na szczyt elegancko na wschód słońca, co szczerze polecam, bo to najpiękniejszy widok jaki widziałem w życiu. Po zdobyciu szczytu schodzisz za bramki przed pojawieniem się strażników i albo czekasz na pierwszy kurs kolejki
@Hassan1899: było 10 lat temu ale północ Teneryfy Pela Cruz czy coś takiego lub koło tego. Miejsc gdzie masz cały możliwy zwierzyniec z pokazami fok itp. Raczej wiele nie ma no i dojeżdża tam ciuchcia lub dojeżdżała w tamtym czasie
Mirasy, jest coś ciekawego na Teneryfie aby pozwiedzać?
Jak
- Masca - rewelacyjna droga, ślicznie tam!
- Góry Anaga i Mirador Cruz Del Carmen - tutaj gdziekolwiek byś nie pojechał do Parque Rural de Anaga to mam wrażenie że będziesz zadowolony bo wszędzie są rewelacyjne widoki
- Playa de las Teresitas - fajna piaszczysta plaża
- stolica - Palmetum - ciekawy ogród botaniczny
-
Miejsc gdzie masz cały możliwy zwierzyniec z pokazami fok itp. Raczej wiele nie ma no i dojeżdża tam ciuchcia lub dojeżdżała w tamtym czasie