Aktywne Wpisy
antywojo +5
W tym roku studenci poczują koszt życia w miastach wojewódzkich (nie tylko oni), jeszcze kilka takich lat wzrostu cen kupna/wynajmu nieruchomości, a i miasta się wyrzygają populacją. Będzie powrót do miast powiatowych z podkulonym ogonem.
W tej chwili siedzę w powiatowym, za 38m2 płacę 1100zł (właściciel już coś burczy, chce 1500zł, ale mówię mu, że ucieknę i pokornieje), jak patrzę na ceny wynajmu w Warszawie, Wrocławiu, Krakowie, Poznaniu... to ktoś tam z
W tej chwili siedzę w powiatowym, za 38m2 płacę 1100zł (właściciel już coś burczy, chce 1500zł, ale mówię mu, że ucieknę i pokornieje), jak patrzę na ceny wynajmu w Warszawie, Wrocławiu, Krakowie, Poznaniu... to ktoś tam z
antywojo +27
Byłem młodszy, marzyłem o Wrocławiu. Dziś mam 34 lata i w sumie to nie wiem co ja w tym gównie widziałem. Dobrze, że nie wpakowałem się w hipotekę by tam zamieszkać. Wystarczy zobaczyć pierwszy lepszy "wroclaw walk" na Youtube by zobaczyć ten syf. Omijać te co pokazują rynek, wyjdziesz za rynek i masz brudne kamienice, obszczane mury, graffiti na każdej płaskiej powierzchni, korki, dziurawą kostkę i obraz jakiegoś trzeciego świata xD
#
#
Chłop chce przewieźć 600l ziemi? Proszę bardzo. Można jeszcze zakupy do bagażnika schować, roletę zasunąć xD Do końca remontu będzie robić za auto do "bojowych zadań" xD
#motoryzacja #ford #heheszki
@januszerka: no ja zamieniłem go na fokę mk2 w sedanie. Boli, ale nie mogłem znaleźć sensownej w kombi, kufer nawet całkiem pakowny, na razie będzie musiało starczyć. Ceny używek posrało tak samo jak nowych
@geuze: a to diesel czy benzyna? bo jak nie pognity zbytnio to wciaz moze bym wzial :D
ja mialem 2.0 diesla i przez ponad 2 lata uzytkowania jedyny wklad w to auto to byl wlasnie uklad wydechowy, bo sie urwal xD
No ale dużo rzeczy już padło - klima, centralny coś świruje i trzeba otwierać kluczem, drzwi pasażera w ogóle już z zamkiem nie współpracują, cały wydech do zrobienia, wspomniane zawory już #!$%@?ŁO itd. Na blacie
PS w tych silnikach zawory się jeszcze ręcznie reguluje blaszkami, więc możliwe że kosztem szczelinomierza, kilku euro i sprawnych rąk dasz mu jeszcze drugie życie XD
Tak czy inaczej ile oszczędziłem na transporcie różnych rzeczy z tym Mondeło to tylko ja wiem. Wyrzucałem panele z prawie 60m2, wywiozę nim jeszcze starą kuchnię razem z AGD razem ze wszystkimi śmieciami i pojedzie później w ostatnią podróż. Ale jak już ogarnę dom i ogród to kombi będzie mi mniej potrzebne, a kufer w Foce na wakacje czy nad morze na wypad starczy.
Kocham to auto
@mokry: dokładnie tak, fotele z foki się niestety nie umywają do tych z Mondeo
@kupkesobieciagne: nie jest, odległość między nadkolami w bagażniku jest mniejsza.
dla E39 w turasie
dla Mondeo ¯\_(ツ)_/¯
Chyba tylko Mondeo IV było jeszcze bardziej pakowne.
1950 l
Minimalna pojemność bagażnika (siedzenia rozłożone)
690 l
( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Wystarczyło patrzeć po tych nie ładnych kombi, tylko tych łykowatych, butelkowatych karawanach jak te mondeo. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Myślałem jeszcze, że cytryna C5 będzie ogromna bo też taka łykowata z dupy, ale nie.