Wpis z mikrobloga

Dla mnie seks to ostatnia rzecz, której mi brakuje jako przegrywowi. Ja po prostu chciałbym normalnie żyć, bez stresu, potrafiąc rozmawiać z ludźmi i mając poczucie własnej wartości, bo obecnie moje postrzeganie samego siebie jest głęboko na dnie. A dziewczyna, założenie rodziny? Już nawet na to nie liczę, to jest tak abstrakcyjne, że nie umiem sobie tego wyobrazić.
#przegryw
  • 41
@Ignite: Może się wyprowadź/ do miasta/ wyjedź za granicę czy coś/ idź na siłę/ jakaś terapia? Po prostu zrób coś z sobą. Chłopie masz około 20stki. Weź się w garść i zacznij żyć inaczej niż jak żyłeś do tej pory? Ułóż jakiś plan. Siedząc w tym samym miejscu co zawsze nic nie zmienisz tylko będziesz się nadal użalać nad sobą. Ale zmiana to cos trudnego bo wymaga odwagi i jaj. Zmierz
@Ignite: z szablonu jest Twoje użalanie się nad sobą narzekając na wszystko wokół i że się jest przez to przegrywem. Będziesz tak długo przegrywem jak długo się za siebie nie weźmiesz. Terapia nie jest z szablonu terapia to indywidualna, prywatna sprawa. Każdy jest inny wyjątkowy więc nigdy nie jest z szablonu. Zajebista opcja na poznanie siebie, najlepiej płatna a nie jakaś z NFZ od specjalisty który specjalizuje się takimi przypadkami jak
możesz sobie wyjechać na kilka miesięcy za granicę do pracy z zakwaterowaniem przez jakąś agencję, w necie jest tego od #!$%@?, odłożyć, przemyśleć co i jak, poznać świat, ludzi, wyeksponowac się na ten stres i strach bo życie to #!$%@? stres i strach, z którym musisz się nauczyć obchodzić. Każdy musi. Nie zmierzysz się ze światem i nie nauczysz z nim obchodzić to będziesz mentalną kaleką. Po jakimś czasie odkryjesz co chcesz
@Ignite: poczekaj do jesieni, idź jak już będą przymrozki i wilgotno na łąkę (najlepiej tam gdzie się pasą owce, krowy) i znajdź łysiczki lancetowate. Pod żadnym pozorem ich nie zbieraj, bo to nielegalne, tylko od razu zacznij jeść a po konsumpcji zadaj sobie fundamentalne pytania.
partner i założenie rodziny to normalna potrzeba mężczyzny. Prawda jest taka, że nigdy nie zaznamy szczęścia i jakiejkolwiek satysfakcji, nie mówiąc o poczuciu własnej wartości, w momencie gdy nie będziemy w stanie spełnić podstawowych potrzeb. A w naszych realiach to są podstawowe potrzeby.

@milkas98: A może najzwyczajniej w świecie idź na #divyzwykopem? Po co się męczyć jako prawiczek? Tak to przynajmniej zdobędziesz nowe doświadczenie i odczarujesz mity związane z seksem.
@Ignite: Chłopie, rozumiem, ale moja rada tk odicac sie, naprawde jebnac sie na gleboka wode, wyjechac, nawet na truskawki do holandii. Inaczen nie zmienisz nic w życiu. A i psycholog, tylko zanim pójdziesz to spróbuj sam ze sobą się pogodzic. Poleca metodę wypisywania na kartce. Mi np pomoglo mocno, mimo że uwazalem ze glupie