Aktywne Wpisy
PokemonowyRambo +289
Ale mam pogardę wobec "kierowców", którzy lecą 95 km/h na ograniczeniu do 70, ale przy fotoradarze to zwolnią do 45 km/h na tym samym ograniczeniu.
Debile.
#motoryzacja #kierowcy
Debile.
#motoryzacja #kierowcy
SereneCipher +45
Jakiś czas temu pisałam, że chciałabym mieć kogoś komu zrobiłabym schabowe. W sumie, ale nie tylko schabowe. Chciałabym mieć kogoś komu mogłabym generalnie zrobić śniadanko.
Macie jakieś tipy dla początkującej?
#pieczzwykopem #bojowkapiekarska
pamiętaj, drożdży daje się mało, ma długo wyrastać i broń boże cukru.
https://www.youtube.com/c/vitoiacopelli/videos
Komentarz usunięty przez autora
Ja mam prosty i zajebisty (tak jak u vincenco) - 1 kg mąki, 600 ml wody, trochę soli i mało drożdży (biorę instant bo mi się nie chce kupować świeżych).
Cały trik jest w wyrabianiu - można wrzucić wszystko do robota, ale potem i tak trzeba ręcznie napowietrzyć -
1. robisz ciasto drożdżowe z dodatkiem łyżki oleju - wtedy nie trzeba smarować blachy.
2. Rozkładasz na blaszce (polecam te okrągłe z dziurkami w dnie)
3. maziasz po górze passatą z odrobiną oliwy i bazylią
4. sypiesz ser i co tam chcesz (najpierw ser)
5. wrzucasz do piekarnika i w 200 stopniach masz po 8-10 minutach dla cienkiego ciasta
Koniec
Ogarnij sobie na początku ciasto jednoetapowe. Żadnego poolish/bigi na start (masz zrozumieć o co w tym chodzi a nie kopiować na ślepo przepis Vito czy innego pizzo-influensera)