Wpis z mikrobloga

tag do obserwowania --> #sredniasondazysejm

MAJ 2022

1. Prawo i Sprawiedliwość - 35% - 221 mandatów (⬇0,1%)
2. Koalicja Obywatelska - 25,8% - 141 mandatów (⬆0,5%)
3. Polska 2050 - 10,2% - 48 mandatów (⬇1,1%)
4. Lewica - 9,2%- 40 mandatów (⬆1,4%)
5. Konfederacja - 5,6% - 9 mandatów (⬇0,5%)

PODSUMOWANIE POPRZEDNIEGO MIESIĄCA

Pobierz rales - tag do obserwowania --> #sredniasondazysejm

MAJ 2022

1. Prawo i Sprawie...
źródło: comment_1654580196uUDXt7RLe03htIyH1riRug.jpg
  • 91
@wojtas_mks: A co ludzie mówili o Kukizie? Co prawda jestem mocno negatywnie nastawiony do Konfederacji, ale biorąc pod uwagę ich sondaże, koalicja wydaje mi się coraz bardziej prawdopodobna
@kanapeczka_z_kanapa: a wg mnie jednak wyborcy konfederacji to są jedni z bardziej odpowiedzialnych i myślących wyborców, także raczej byłoby baj baj sejm za 4 lata, zresztą już widać teraz ile im spadło po wielu głupotach co ich przedstawiciele gadali
Tłumaczyć wykopkom po raz 100, że zadeklarowanie ukrócenia rozdawnictwa to polityczne samobójstwo xD.

@xGreatx: Jak widać - Konfederacja trwa i trwa mać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A co ludzie mówili o Kukizie? Co prawda jestem mocno negatywnie nastawiony do Konfederacji, ale biorąc pod uwagę ich sondaże, koalicja wydaje mi się coraz bardziej prawdopodobna

@Ozianin: Tylko że w PiSie są już ludzie z KO, PSL, Lewicy z
Ta, zaraz będzie poniżej progu xD.

@xGreatx: Środowiska tworzące Konfę były przez 30 lat (z małymi wyjątkami) pod progiem, poradzą sobie niezależnie czy w Sejmie czy poza. Oczywiście jednak że dla wolnościowej sprawy lepiej byłoby w Sejmie, bo bez tego socjaliści i zamordyści z PiS, KO, Lewicy, PSL i od Hołowni poczynaliby sobie już na całego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Popierajmy Konfederację, bo jak spadną pod próg to PiS zgarnie ich mandaty tak jak w 2015 roku, gdy Partia Korwin miała 4,76%. Procenty nie idą w próżnię tym bardziej w metodzie d'Hondta.