Wpis z mikrobloga

#wolskiowojnie #wolski #ukraina

Jak wrażenia po raporcie z Ukrainy?
LINK: https://www.youtube.com/watch?v=X_0HZt4bCf8

Cykl mi się zawiesił jak mirabelce na antykonceptach bo drugi tydzień optymizm u mnie.

Kilka spraw nie jest poruszonych w raporcie:
- dalsze walki o Sewierodonieck (wole poczekać kilka dni ale na razie to RUS obskakują wpiernicz)
- zagraniczni ochotnicy
- głębszy kontekst tej mikroofensywy na północ Kahowki
- odtwarzanie jednostek UKR
- sukcesy OPL Ukraińców
-starty techniki
Może zrobię dokrętkę pod koniec tygodnia albo będzie to u Piotra Zychowicza w środę.
Pobierz
źródło: comment_16544618075gHzliRdhyte5rfxfn14FV.jpg
  • 39
@wolskiowojnie: Raport fajny, wcześniejsze (głównie Zychowiczowe słucham) mam wrażenie, że faworyzowałeś tam w pewnym stopniu Ukraińców i miałem wrażenie że nie doceniłeś siły Rosjan przy tym wyłomie w Popasnej, wtedy też Wyrwał wypuścił ten swój artykuł w Onecie i ja jako osoba bez insiderskich źródeł miałem ostry dysonans.
Mam też wrażenie, że informacje Ukraińskie np. o zabitych Rosjanach bierzesz za za bardzo adekwatne do rzeczywistości.
W każdym razie fajnie się słucha
@wolskiowojnie: a ja chętnie bym posłuchał Pana zdania/opinii/wyjaśnienia nt. feralności i bezsensowności części zakupów MONu (o których wspominał Pan we wcześniejszych filmach) - jak zamówienie bwp z Korei i częściowe zagładzanie krajowej produkcji borsuków. Jak się tego słucha z Pana ust to brzmi niewiarygodnie, że w monie, mając dodatkowo komplet tajnych informacji - robią takie ruchy
@wolskiowojnie a coś o stratach obu stron ale pomijając ostrzał artyleryjski? Jest jakiś kontakt liniowy ogniowy obu stron czy walka na dystans non stop? Do tej pory brak nagrań z walki zmechu, wizerunek ppk vs czołg chyba już się wypalił.