Aktywne Wpisy

kieubasa +62

Ryksa +6
Mężczyźni którzy nie dotykali kobiety są żałośni. Coś jest z wami nie tak i tyle. Zamiast zrozumieć o co chodzi to zostajecie incelami w internecie, skill issue xD Trzeba było słuchać i uważać jak wam dziewczyny mówiły czego potrzebują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A jak mają powyżej 30 lat to już jest wstyd po prostu. Jako matka było by mi po prostu wstyd, że coś takiego wychowałam. Na
A jak mają powyżej 30 lat to już jest wstyd po prostu. Jako matka było by mi po prostu wstyd, że coś takiego wychowałam. Na

CPasswordHelper::verifyPassword("a", "a') nie zwraca true, $this->hashPassword($password) - za każdym razem zwraca co innego.
Co mam mieć w bazie w tabeli użytkownika jako password i jakie wartości mam przekazywać do CPasswordHelper::verifyPassword ?
Mam:
1. $password - hasło wprowadzone w LoginForm
2. $this->password - pole odczytane z bazy danych
Kurde, pierwszy raz korzystam z jakiegoś frameworka (wcześniej całe życie waliłem wszystko z palca) i postawiłem sobie za punkt honoru napisać krótką aplikację do końca roku :-)
W tabeli trzymasz zahaszowane hasło: czyli $string podany podczas rejestracji potraktowany funkcją: CPasswordHelper::hashPassword($string);
PS. Najpierw czyste hasło, potem hash z bazy
@EstradaOrNada: no a widzisz sens hashowania jakbyś wrzucił plainem do db? :)