Wpis z mikrobloga

@slusar_o2: Widzę, że jesteś dumny ze swojego projektu. Ale może wyjaśnisz z czego? Z tego, że zrobiles stoli z profili stalowych? Przerost formy nad treścią. Ale przed kolegami będziesz szpanował jaki to ty (specjalnie z małej litery) masz stolik. Może byś lepiej wykorzystał profile stalowe?
  • Odpowiedz
@sorasill: nie liczyłem, ale sam profil to 500zł netto, malowanie 250 netto, sklejki miałem odpadowe, a blat z nierdzewki dostałem, na szczęście, od kolegi.
@KromkaMistrz: imo gaz to najlepszy kompromis pomiędzy prawdziwą napoletaną z pieca na drewno, a wygodą. Ogień to ogień ( ͡° ͜ʖ ͡°).
  • Odpowiedz
@slusar_o2 jak ten piecyk się sprawdza? Rzeczywiscie osiaga takie wysokie temperatury? I ile gazu ciągnie na jednego placka? Albo inaczej, na ile starcza butla ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@endipek: osiąga spokojnie 450+ na środku, ale na oryginalnym kamieniu nie ma to sensu, bo pali spody. Najlepiej piec w 410-420st. Nagrzewa się do tych temp w niecałe 20 minut, jakbym ogarnął drzwiczki to pewnie jeszcze krócej.
A gazu to nie wiem, mam go od lutego i ciągle mam pierwszą, a teraz to jeszcze zamiennie z grillem gazowym. Piekę kilka razy w msc. Ale już jest lekka, więc się kończy :P
  • Odpowiedz