Wpis z mikrobloga

Chcę sobie kupić interfejs diagnostyczny elm327 bluetooth/wifi aby móc z czytać błędy na telefonie i żeby działał z samochodem alfa 159 2.0jtdm.Macie jakiś sprawdzony?

@k30r: tylko z viaken, w krakowie.
  • Odpowiedz
@dos_badass: ale viaken ma obsługe alf romeo? bo ja nie mam laptopa i jestem zmuszony do obsługi na androidzie.Jes tylko jakiś Launch Golo CarCare Plus ale straszna lipa jak przypisany do VIN
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@k30r: a ja mam najtańszy elm po bt za 20 zł i o dziwo śmiga bez problemu od kilku lat. Ale nie licz za wiele, elm327 (każdy) używa uniwersalnego protokołu, więc obsłuży każde auto, ale tylko silnik i tylko podstawową diagnostykę
  • Odpowiedz
@k30r: Chyba widziałem do fiatów z elmeami czy nawet kablami kkl do vagós współpracuje program fiatecuscan która ma więcej możliwości niż te uniwersalne dedykowane do ELMów.
  • Odpowiedz
ale viaken ma obsługe alf romeo? bo ja nie mam laptopa i jestem zmuszony do obsługi na androidzie.Jes tylko jakiś Launch Golo CarCare Plus ale straszna lipa jak przypisany do VIN

@k30r: stary, wszystko dawnego FCA.
dodge, fiat, alfa.
miałem alfę 156, też miała wszystkie wersje silnikowe.
nowe
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@k30r: elm łączy się przez uniwersalny protokół i tylko z silnikiem, wszystkie te małe cholerstwa są tylko do silnika i głównie do błędów mających wpływ na środowisko. Standard eobd. Każde auto od około 2003 (w zależności od kontynentu) ma gniazdo i ten protokół łączenia, stąd popularność
  • Odpowiedz
@Jemigrant: mi tam zależy żebym mógł zczytać błędy i je skasować ewentualnie tyle i aż tyle.Zależy mi na bluetooth bo nie mam laptopa , tak by się kupiło w miare porządny kabel na lata i fiatmultiecuscan a tak lipa.Widzę że niestety nie da się zczytać np z ABS vgatem icarpro.
  • Odpowiedz