Aktywne Wpisy
xoxo900 +119
Moi rodzice są typową parą Janusz i Grażyna. Biedni, oszczędni. Mam dwóch braci i jedną siostrę. Mój ojciec jest Januszem takim który matce w domu nie pomaga, bo jest godny zajmowania się wyłącznie męskimi sprawami naprawami i samochodem. Matka od urodzenia dzieci była w domu sprzątaczką i kucharką, do pracy nie chodziła bo zajmowała się dziećmi, pierwsze dziecko urodziła w wieku 26 lat. Mój ojciec i moja matka oboje pochodzą z biednych
Miesiąc temu skończyłem studia i jestem serio załamany rynkiem pracy w tym mieście. Przez całe liceum i 5 lat na uczelni kułem całki, rachunki różniczkowe, algorytmy i wzorce projektowe. Setki nieprzespanych nocy i mnóstwo stresu. I serio teraz mam zarabiać tyle co robol na taśmie albo karyna na kasie w biedronce?
Jestem absolwentem prestiżowego technicznego kierunku jednej z wiodących uczelni z kraju, stypendystą ministra a wszystkie oferty pracy które otrzymuję to max
Jestem absolwentem prestiżowego technicznego kierunku jednej z wiodących uczelni z kraju, stypendystą ministra a wszystkie oferty pracy które otrzymuję to max
A tak naprawdę to z czego?
#filozofia #matematyka
@CynicznyXD: owszem, wystarczą przekroje Dedekinda, ciągi Cauchy'ego lub inne ciągi nieskończone. Dostosowuję jednak język do rozmówcy, więc staram się mówić o rzeczach w prosty sposób, który nie wymaga dodatkowego definiowania, czym jest ciąg Cauchy'ego, skąd się wziął i czemu w ogóle istnieje. Nadal przyjmujemy pewne definicje w każdej z tych metod za istniejące i niepodważalne. Przede wszystkim istnienie liczb rzeczywistych wymaga