Wpis z mikrobloga

@Emenemsy:

No sorry stary, ale brzmisz jak babcie narzekające na brutalne gry video. To czy zostaniesz przestępcą, złodziejem, czy normalnym obywatelem w 99% nie są związane z muzyką jakiej słuchasz, grami w jakie grasz czy filmami jakie oglądałeś, a kwestią wychowania, środowiska i towarzystwa w jakim się obracasz.
  • Odpowiedz
@Emenemsy: patostreamer się zesrał o piosenkę, chyba nawet nie zrobił tego na poważnie bo wierzę, że to performens, nikt normalny nie bierze tego na poważnie bo kuma, że to bzdety ale zawsze znajdą się jacyś ludzie, którzy wezmą to na serio uznają, że ma trochę racji to jest dla mnie niesamowite xD

Ice Cube wyjaśnił temat dawno temu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ShadyTalezz - @Emenemsy: patostreamer się zesrał o piosenkę, chyba nawet nie zrobił t...
  • Odpowiedz
@Lereve: Masz rację z tym, że muzyka sama w sobie nie wpływa jakoś mocno na młodych ludzi, ale osoby, które ją robią już mogą. Obecnie raperzy (jak i ogólnie gwiazdy/influencerzy jak kto sobie to nazwie) są w pewnym stopniu autorytetami, którzy za pomocą social mediów są bliżej swoich fanów niż kiedykolwiek. Pokazują to jak żyją praktycznie codziennie. Pokazują oczywiście jakiś skrawek, który najczęściej jest wyidealizowany, ale dzieciaki to chłoną i chcą
  • Odpowiedz
@ShadyTalezz: nawet debil powie czasem coś mądrego
@Lereve: daleko mi do starych bab ale skoro tak uważasz ¯\_(ツ)_/¯ Rodzice pozwalający słuchać takiego gowna mają bardzo słaby wkład w wychowanie takiego dziecka- stąd moja wątpliwość w kwesti moralności. Po prostu moja opinia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Lereve: to, ze dałeś mi linka do naukowych wywodów na ten temat nie zmieni faktu, że znam kilka osób z mojego otoczenia które zaczynały od muzyki, a potem z chęci akceptacji przynależności do danej grupy dopuszczali się innych dziwnych zachowań. Oczywiście, przytoczyłeś prace naukową wiec pewnie masz sporo racji, co nie zmieni ze zachowania opisane przeze mnie również miało miejsce
  • Odpowiedz