Wpis z mikrobloga

via Rowerowy Równik Skrypt
  • 51
311 949 + 51 = 312 000

Popracowe przygotowanie do powiększenia niebieskiego.
Wbiłem w Ożarowie Maz. na jakieś zamknięte osiedle i ja nie wiem jak ci ludzie żyją. Od lewej szeregowce, pod samymi oknami samochody, później metr chodnika, droga z kostki z dużymi przerwami między nimi, znowu metr chodnika i po prawej znowu szeregowce. Chów polaga bliźniakowego.

Max square: 12x12
Max cluster: 210 (+16)
Total tiles: 534 (+16)

#rowerowyrownik #wagantowyrownik #kwadraty

Skrypt | Statystyki
macgajster - 311 949 + 51 = 312 000

Popracowe przygotowanie do powiększenia niebiesk...

źródło: comment_1653329511oiH6Ls1DxGqYemCMQAY959.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
@macgajster: Zastanawia mnie zasadność robienia takich fal Dunaju z chodnika gdy jest tyle podjazdów. Przecież tu jest więcej niższych partii, nie można już było tego równo płasko zrobić?
  • Odpowiedz
Takie przepisy

@uzbek23: Jakie to przepisy? W Markach ostatnio jechałem po DDR i nie było obniżeń przy wjazdach na posesje, nie było nawet obniżeń przy drogach wyjazdowych z osiedla! Ciągłość DDR była zachowa, super sprawa, dla samochodów to żadna przeszkoda a przy wyjazdach dodatkowo działa jak wywyższenie na skrzyżowaniu - wymusza spowolnienie.
  • Odpowiedz
@dybligliniaczek: @DonRzoncy:
Generalnie chodnik musi być wyniesiony na 14cm ponad jezdnie. To że jest poprzecinany zjazdami na ktorych jest obniżenie do ~2cm wymusza taki slalom góra dół xD

Żeby tak nie bylo projektant musiałby zaprojektować droge nie jako ulice z przylegającym chodnikiem, ale jako "ciąg pieszo-jezdny" który nie do końca jest (był?) uregulowany prawnie. Wtedy mozna zrobić wszystko w jednej płaszczyźnie i bez niepotrzebnego kombinatorstwa.

A ten chodnik
uzbek23 - @dybligliniaczek: @DonRzoncy: 
Generalnie chodnik musi być wyniesiony na 1...

źródło: comment_1653396136UYx9MKSDA0tDwg0D40jghn.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@uzbek23: Ja pieprzę, ale bezsens xD Przynajmniej wiem że to nie inwencja firmy budowlanej tylko odgórnie narzucony stan rzeczy. Ale nadal nie jestem w stanie domyśleć się o co chodziło ustawodawcy, w jakim celu tak się robi x) Dzięki, łap plus!
  • Odpowiedz
@DonRzoncy: Sam takie gówno projektowałem niestety i mnie #!$%@? brała jak jeździłem rowerem i coś takiego napotkałem.
Na pewno da sie to zrobić lepiej, bo wszyscy jeździmy i widzimy ze sie da. Niestety mój szef niezbyt chciał mi pomóc w rozwiązaniu tego probelmu i klepaliśmy projekty jak leci.

Jednym znanym mi sposobem jest wniosek do Ministerstwa Infrastruktury o odstępstwo od warunków technicznych. No ale to zajmuje miesiące i dużo papierologii
  • Odpowiedz
@mles: taaaaa... Na mapie jeszcze jest przejazd między prawą skrajną pionową, a drugą pionową od prawej, więc szybciutko przebiłem się przez otwieraną bramę i po dojechaniu do ślepego zaułka musiałem zawracać -,-
Zdjęcie z wpisu zrobiłem jadąc tą skrajną prawą na południe, załapał się trzeci od góry "dom".

Kupując takie "domy" zyskuje się wszystkie minusy życia w bloku (sąsiedzi) i wszystkie minusy życia w domu (koszenie trawy, odśnieżanie itd.) (
  • Odpowiedz
@macgajster: Jechałem tą poprzeczną na dole i jak spojrzałem w tą pierwszą/drugą w lewo to stwierdziłem, że po pijaku do domu bym tam nie trafił ;)
  • Odpowiedz
że jest poprzecinany zjazdami na ktorych jest obniżenie do ~2cm wymusza taki slalom góra dół xD

@uzbek23: Cholera, jak będę w Markach to zrobię zdjęcie bo tam się udało. #!$%@? można dostać bo nie wiadomo dla kogo jest ta droga, dla rowerów czy dla samochodów? Obniżenie przy każdym wjeździe na pole żeby sobie traktor mógł wygodnie wjechać zaorać (°°

Ja
  • Odpowiedz