Wpis z mikrobloga

Mirki, jeśli ktoś by wam w pracbazie zarzucił, że o czymś mu nie powiedzieliście, mimo iż jesteście pewni, że o tym mówiliście, a przez to wyszła dosyć nieprzyjemna sytuacja z klientem - to co byście zrobili?
Trochę się tym przejmuję, ponieważ nie wiem co ta osoba przekazała przełożonemu o spotkaniu, ale jeśli zrzuciła wine na mnie to trochę słabo. Zastanawiam się, czy poruszyć ten temat z moim project managerem - który swoją drogą prawdopodobnie byłby w stanie potwierdzić moją wersję zdarzeń bo był na części spotkania z tamtą osobą. Z drugiej strony nie chcę robić afery bo prawdopodobnie nic wielkiego się nie stało i nie chce aby przeze mnie były jakieś nieprzyjemne sytuacje, natomiast głupio też brać na siebie czyjąś winę i w pracbazie to każdy raczej myśli o sobie.

Pomyślałem, aby pogadać tylko z PM'em o tym i poprosić żeby nie zgłaszał tego wyżej. Co o tym myślicie?

#pracbaza #praca #pracait
  • 7
  • Odpowiedz
@steemm: problem w tym, że rozmawialiśmy o tym na callu. Ale faktycznie masz rację i postanowiłem, że od teraz będę takie rzeczy załatwiał tylko pisemnie
  • Odpowiedz
@steemm: Dokładnie tak, choć u nas w pracy korzystamy z komunikatora, natomiast jest historia.
A co myślisz o tym, że mój PM byłby w stanie potwierdzić moją wersję? Co śmieszniejsze, inna osoba z teamu tamtej osoby (co zrzuciła winę na mnie) i również była na callu - wiedziała o tym o czym mówiłem xD
  • Odpowiedz