Aktywne Wpisy
kupczyk +553
OlaKordasOfficial +332
Lewaki się spłakały do moderacji i wpis usunięty, to napiszę jeszcze raz bez przekleństw.
Spróbujcie otworzyć lokal, w którym będziecie obsługiwać tylko białych heteroseksualnych ludzi. Zakaz wstępu dla czarnych, beżowych i lpg. Zobaczycie, co was spotka. Tymczasem we wspaniałym postępowym, toleranyjnym świecie możecie sobie bezkarnie dyskryminować rodziny z dziećmi i sugerować, że nawet pies jest wyżej w hierarchii.
#bekazlewactwa #bekazpodludzi #lewackalogika
Spróbujcie otworzyć lokal, w którym będziecie obsługiwać tylko białych heteroseksualnych ludzi. Zakaz wstępu dla czarnych, beżowych i lpg. Zobaczycie, co was spotka. Tymczasem we wspaniałym postępowym, toleranyjnym świecie możecie sobie bezkarnie dyskryminować rodziny z dziećmi i sugerować, że nawet pies jest wyżej w hierarchii.
#bekazlewactwa #bekazpodludzi #lewackalogika
**Kilka własnych słów nt. Link's Awakening DX**
Nie dziwie się, że ta część ma tylu fanów. Świetnie wyłamuje się ze schematu serii "Link uratuj księżniczkę". Bardzo podobał mi się motyw ze śniącą rybą i złudzeniem wyspy a Marina jest miłą odskocznią od Zeldy. Grało mi się dość lajtowo w porównaniu do poprzednich gier tj. OoS i OoA. Dungeony wydały mi się mniej skomplikowane, miałem wrażenie, że główną w nich trudnością było zwykle odnalezienie i dotarcie do ostatniej skrzynki z kluczem do bossa a nie jak w OoS/A samo eksplorowanie i łamanie sobie głowy - co zrobić by pójść chociaż o krok dalej? Ogólnie cała gra bardziej lajtowa. Bardzo fajny klimat odizolowanej wyspy. Super muzyka - mój faworyt to ta z Animal Village. Z takich bajerów to super pomysł z fotografem, jak ktoś miał GB color z drukareczką to musiał się tym nieźle jarać.
Z takich spraw, które mnie mocniej wkurzały to słabo rozwiązany wg mnie pomysł 'szybkiej podróży' - tych portali było za mało a przeskakiwanie między nimi bez opcji wyboru tylko 'jeden po drugim' było uciążliwe (a jeszcze do takiego portalu trzeba było sobie podejść) - w rezultacie częściej wybierałem opcję 'z buta'. Druga rzecz to konieczność przewijania notorycznie pojawiających się tekstów np. ilekroć podchodziło się do głazów nie mając ubranych branzolet siły - szkoda, że nie było opcji 'skip' czy innego rozwiązania.
A Link Between Worlds to moja szósta Zelda. Do tej pory przeszedłem:
1. The Legend of Zelda
2. The Legend of Zelda: A Link to the Past
3. The Legend Of Zelda: Oracle Of Seasons
4. The Legend Of Zelda: Oracle Of Ages
6. The Legend Of Zelda: Link's Awakening
#gry #grajzwykopem #3ds #nintendo #zelda
@OrzelKaskader: wersja na switcha tego nie ma a do wersji na gbc jest patch o nazwie Quality of Life, który to poprawia.
Ale ma bardzo ciekawy świat, całkiem spoko walkę, na którą położono znacznie większy nacisk niż w grach od Nintendo (wg mnie Zeldy 2d mogłyby zerżnąć system walki 1-1 z DD) i ogólnie gra się w to, jak w Zeldy ;)