Wpis z mikrobloga

@MistrzPateIni: ej mam takie pytanko bo widzę że jesteś ekspertem. Spotkałem się z filmikami Włochów ktorzy pojemniki do fermentacji ciasta smaruja oliwa. I kulki i blok. Część osób twierdzi że to błąd, to jak w końcu robić?
@Zypulka: Super! Bardzo cieszę się, że Ci smakuje! Gorąco polecam pomyśleć o kamieniu bo to prawdziwy gamechanger jeśli chodzi o robienie pizzy i jak raz zrobisz na kamieniu to nie będziesz chciał więcej robić na blaszce.
@ravau: hmm, właściwie to wstyd sie przyznac, ale przestalem takich kalkatorow uzywac jak mi kiedys baterie padly w wadze i nauczylem sie robic na pałe xD grunt to nie przesadzic z drozdzami i zrobic lepiace sie ciasto i wychodzi
@Zypulka: też miałem ten etap.

Potem był czas naśladowania (wyniki kalkulatora z grupy kopiowałem), przyszły wtedy efekty, a dziś już jestem pewien, że te proporcje robią różnice/smak, więc serio polecam spróbować z waga jubilerska, dobra mąkę i zachowywać proporcje. :)