Wpis z mikrobloga

Jestem już od paru dni szczęśliwym posiadaczem #iphone i trochę myśle o założeniu tagu #itjustworksapple lub po prostu #absurdyiphone.

Jestem power userem androida - korzystałem z pixela. Jednak widmo utraty łączności 2/3G i brak chęci flashowania systemu sprawił ze się przesiadłem.

W odcinku pilotażowym - jestem fanem Google Fit. Apple ma swoj odpowiednik i ucieszyłem się jak zobaczyłem, ze mój smartwatch synchronizuje się z nim. Niestety okazało się, ze nie synchronizuje konkretnych treningów jak na androidzie bo nie jest na białej liście z strony Apple ( )

Całe szczęście - jakbym chciał liczyć kroki na spacerze to mogę posłużyć się appka Pokemon GO. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#iphone #android
Pobierz kochamschabowe - Jestem już od paru dni szczęśliwym posiadaczem #iphone i trochę myśl...
źródło: comment_1652260476LuSetUxaIEuySoFvI6bB1v.jpg
  • 8
@Nie_znany: Wszystko jest ustawione, nie działa. Sam zegarek tez przez pare dni nie synchronizował się w tle (pogoda, powiadomienia). Mimo ustawienia pozwolenia na ciągła aktualizacje lokalizacji w tle oraz odświeżanie aplikacji w tle. Na androidzie działał perfekcyjnie.
fossil Hybrid

@kochamschabowe: tak patrzę, to na reddicie jest ciut osób, którym te zegarki nie do końca się synchronizują z iOS albo Andkiem. Deweloperzy "są świadomi i pracują nad rozwiązaniem" brzmi jedna z odpowiedzi sprzed 9 miesięcy.

bo nie jest na białej liście z strony Apple

Jaka biała lista, jak działał, jest kompatybilny według strony Fossila, a deweloperzy próbują to rzekomo naprawić.
@Nie_znany: Na androidzie działał w 100%. Na iPhone np. Nie synchronizuje treningów na rowerze.

Będę testować jeszcze polar Flow - ale jak tez nie będzie synchronizować treningów to będę musiał zostać przy aktualnym rozwiązaniu które działa (xD)

Czyli trening nagrywam na polar Flow, Strava importuje dane z polar Flow i przekazuje do Apple Health.