Wpis z mikrobloga

Wszyscy teraz Papieza hejtuja bo jesteśmy za Ukraina i USA ale Papiez wie ze USA robi to samo i prowokuje wojny i morduje ludzi tylko tak zarzadza informacja ze wszyscy im kibicuja, dzieki holywood. Ciekawe jakby Chiny zablokowałyby legalny amerykanski rurociag nord stream 2 z gazem do europy lub australli a inny kraj przyklad Ukraina blokowal by Jamal i krzyczał o wieksza prowizje. Franciszek patrzy szeroko i ma lepsze źródło informacji niz wykop. Chociaz wiem ze wypowiedzenie wojny to tragedia i nikt nie ma prawa to jakos te wojny caly czas trwają i zawsze mamy to w dupie bo bylo daleko ale jak wyjdziemy z tej d--y to Rosja i USA cały czas gdzieś sie tłuką a prawda zawsze jest po środku. Nawet w memach bylo ze Biden ich podpuścił do wojny a kazde mocarstwo stanie w obronie swoich interesow. Jak zwykle najwiecej traci zwykly kowalski bo to on ginie i franciszek o tym wie i staje po stroniw zwyklego szarego człowieka a nie po stronie USA czy Rosji #wojna #ukraina
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wartosci_tradycje_EUROPEJSKIE: Blokowali mord stream 2, bo mogli. Uznali, ze w ich interesie nie jest wspieranie tego, wiec tego nie robili, jednak to nie znaczyło, ze Rosja i Niemcy nie mogli sami go dokończyć, bo to właśnie zrobili.

Odwoływanie się do wojen które USA zaczęło nie ma tu sensu, bo rozmawiamy o aktualnej wojnie. Rosja ją zaczęła i wina w pełni leży po jej stronie. Tutaj papież, po prostu, pokazuje, ze
  • Odpowiedz
xD no spoko mnie od onuc wyzywac to na łeb trzeba upaść, tylko wyzywacie ale nikt sie nie odniosl na moje argumenty mega slaba dyskusja troche jak z januszami "tak bo tak, moja racja mojsza"

@wartosci_tradycje_EUROPEJSKIE: Przynajmniej raz w miesiącu prostuję identyczny bełkot jak twój. Po pierwsze nigdzie nie znajdziesz masowo dokonywanych zbrodni przez wojska USA za poparciem władz tak jak to robią teraz Rosjanie. Po drugie gdy było pytanie
  • Odpowiedz
no ja też mógłbym ake to do niczego nie prowadzi, no w Afganistanie gospodarka kwitnie

@wartosci_tradycje_EUROPEJSKIE: Tam również doprowadzili do drastycznego wzrostu gospodarczego w kilka lat po wojnie, a przy okazji rozmontowali rząd i grupę talibów, która dała casus belli do wojny. Już wszyscy cię tu mają za propagandzistę rosyjskich faszystów albo przynajmniej trolla. Nie musisz już nic dalej pisać.
  • Odpowiedz
Tak super bylo w afganistanie ze płakali za nimi jak wyjeżdżali i prosili aby zostali co nie? Pamietam ze bylo troszkę inaczej.

@wartosci_tradycje_EUROPEJSKIE: Nie manipuluj śmierdząca onuco. No tak nikt nie płakał, że ludzie szturmowali lotniska i granice, żeby tylko uciec przez islamistami. Wcale i w ogóle nie było nagrań z egzekucji cywili albo kobiet, które nie chciały żyć po islamsku. No wcale i w ogóle. Cały świat żył tymi
  • Odpowiedz