Wpis z mikrobloga

@rtgdgdrttdgcxgstrgdxxgst: nie rezygnuj z kiełbasy. Z boczku również, ale daje się go skrajnie mniej niż po bretońsku. No i bez pomidorów, tylko trochę koncentratu żeby pokolorować i dosmaczyć.

Moim zdaniem najlepsza zupa fasolowa to w sumie taka z tego przepisu https://aniagotuje.pl/przepis/zupa-fasolowa

Zrobisz dokładnie taką i będziesz zachwycony. Robiłem wiele kombinacji i nie wychodzi już tak dobrze. No i pamiętaj, że im więcej ziemniaka tym mocniej trzeba doprawić, bo on mocno ssie
  • Odpowiedz
@arinkao: Cukier nie jest do słodzenia, tylko żeby szybciej puszczały smaki. Ja na gar 6 litrowy daję dwie łyżeczki. Tego absolutnie nie czuć, ale naprawdę warto.

No, a jeśli z tego przepisu to idealnie, bo jest taki w sam raz. Robiłem dużo tych fasolowych i zawsze coś nie tak, a tutaj jest tak jak trzeba. Oczywiście ja robię wersję z dodawaniem majeranku i przecieru, bez tego też jest okej, ale
  • Odpowiedz