Aktywne Wpisy
Bardamu +115
Mózg mi paruje jak pomyślę o ludziach biorących 500,600,700 i więcej tysięcy kredytu na kwadrat w wielkiej płycie. Brudne klatki, zapach farby olejnej na korytarzu, rury na wierzchu, żeberkowe kaloryfery i plusk kloca sąsiada wydobywający się w toalecie przez pion biegnący za tekturową ścianką. Dobrze, że nasi budowniczowie nie poszli w ślady tych radzieckich, bo do zestawu dochodziłby jeszcze fetor gnijących śmieci z sypu na klatce. W dodatku przez większość dni w
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Pracuję obecnie zdalnie na umowie o pracę. Generalnie jestem zadowolony, bo pracy nie mam dużo. Przyszło mi jednak na myśl, żeby znaleźć drugi etat na #b2b. Zdaję sobie jednak sprawę z tego, że zarówno dla jednego jak i drugiego pracodawcy taki układ raczej odpada. Zakładając jednak, że zrobiłbym coś takiego niejawnie, to czy istnieje jakaś formalna możliwość, żeby się o tym dowiedzieli? Oczywiście pierwsza rzecz, która przychodzi na myśl to kolidujące spotkania, ale załóżmy, że tak nie będzie (ten temat musiałbym dobrze zbadać). Pracodawca z UoP może się dowiedzieć, że mam aktywną DG, ale to jeszcze samo w sobie nie oznacza, że dla kogoś pracuję w pełnym wymiarze czasu, a dostępu do moich faktur i kontrahentów nie ma. Z kolei pracodawca na B2B chyba w ogóle nie ma możliwości sprawdzenia czy posiadam gdzieś etat, bo to nie dane publiczne, dobrze myślę? Ale nawet zakładając, że takie coś wyjdzie, to w najgorszym razie mogą mnie po prostu zwolnić z jednej i drugiej pracy. Żadnych konsekwencji ze strony ZUSu nie powinno być, bo i z jakiej racji, nie?
Generalnie kwestia pogodzenia dwóch prac wyszłaby w praniu, ale nawet gdyby udało mi się takie coś pociągnąć 2-3 miesiące, to już zastrzyk gotówki byłby spory. Jeden pracodawca może być priorytetowy, a w nagłych sytuacjach mógłbym się ratować urlopem na żądanie etc.
#!$%@?ąc od ocen moralnych (choć nie planuję lecieć w kulki z żadnym, mam po prostu dużo czasu), czy takie coś może wyjść na światło dzienne i jaki najczarniejszy scenariusz może się ziścić? A może ktoś z Was tak pracował lub pracuje?
#pracbaza #it #programista15k
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62728332ad261bf67469bc6c
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Przekaż darowiznę
Z poniższych materiałów wynika ze 2 etaty to na luzie
https://overemployed.com/
@zibizz1: można też nie informować pracodawcy, płacić większe zaliczki na podatek dochodowy i wyrównać sobie przy rozliczeniu w kolejnym roku
Komentarz usunięty przez autora
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua