Aktywne Wpisy
FajnyTypek +74
dict +94
Skala zaniedbań, bylejakości, dezorganizacji w tym kraju to jest jakaś kpina. Imgw nie ma narzedzi do ostrzegania ludzi przed #powodz nikt nic nie wie. Sutryk powiedział, że spoko, dopiero w czwartek lub piatek będzie zmartwienie.
A informacje, gdzie auto przestawić ludzie sami muszą rozkminiać. By chociaż tę jedną rzecz sprawdzili i poinformowali ludzi... Niech powiedzą, że wystarczy zaparkować w Trzebnicy i wrocić pociągiem. Skąd ludzie mają wiedzieć, gdzie zaleje, a
A informacje, gdzie auto przestawić ludzie sami muszą rozkminiać. By chociaż tę jedną rzecz sprawdzili i poinformowali ludzi... Niech powiedzą, że wystarczy zaparkować w Trzebnicy i wrocić pociągiem. Skąd ludzie mają wiedzieć, gdzie zaleje, a
#gielda
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@card_man: @card_man: @Sabarolus:
Raczej bawi jego p---------e w odniesieniu do szerokiego indeksu.
@card_man: Tylko 80% jego ciekawych przemyśleń wynika z mówienia prostych rzeczy, trudnym językiem posiłkując się danymi historycznymi odklejonymi od sytuacji i blenduje to w braku zrozumienia tematu, jak jego tezy na temat QE i tego jak QE nie wpływa na ilość pieniądza w obiegu bo to tylko takie j---a między bankami xD I że w Polsce to samo.
Tylko że w tamtym roku robiłem co miesiąc na wykopie zestawienia co, gdzie i za ile kupował NBP i ile setek miliardów szło poza budżet do PFR i BGK, które z tego opłacały tarcze i inne socjale, więc QE bezpośrednio pompowało miliardy złotych z banku centralnego prosto na
Tezy o tym jakoby bessa zaczynala się łagodnie to również bzdury, wystarczy samemu sprawdzić jak od razu bardzo bujało indeksami po szczytach hossy
Juz w bibli bylo pisane o takich, cos tam z belkami.
Jeszcze tylko pytanie czy wedlug ciebie Charlie Munger to zwykly odklejomy dziadek co c---a sie zna na inwestowaniu? Bo sporo osob NIESWIADOMIE wciagnal w inwestowanie w babe
@WiktorekS: Ale ja nigdy nie mówiłem że mam horyzont sryliarda lat xD nawet mnie nie w------j bo już ci raz pokazałem dobitnie pokazałem kiedy kupowałem i kiedy sprzedałem xD Kupiłem tanio, sprzedałem drogo, wkrótce pewnie kupie jeszcze taniej (
@KochanekAdmina:
@WiktorekS: sami sobie winni ( ͡° ͜ʖ ͡°) moim zdaniem z naciskiem na moim to jest błąd inwestyjny i dziadek mógł się trzymać tego co Warren mówił, aby inwestować jedynie w spółki amerykańskie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja np pod prad zainwestowalem w niezarabiqjqca firme wzrostowa, ktore podobno nie sa dobre dla poznej fazy hossy i Joker odradza, i... Tez jestem na minusie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale ja zainwestowalem pod konkretne powody, ktore nie ulegly zmianie, wiec trzymam caly czas i czekam na dwucyfrowe zyski w tym
Teraz jak odbije (o ile) to tez pewnie bede zbyt chciwy i bede trzymal
@WiktorekS: to jest zupelnie inna sprawa. Joker specjalnie prowadzi kanał, robi filmiki i pisze co warto kupic, a co nie. Munger z tego co wiem nie prowadzi live'ów na youtube gdzie mówi, które spółki są spoko xD