Wpis z mikrobloga

@luxkms78: Cóż.. skoro porównujemy temat do majtek. To w tym wypadku, zakładasz je na głowę i potem czepiasz się producenta, że słabo chronią od zimna. A odpowiadając na pytanie.. Tak, gdybym miał problem z założeniem majtek to bym sobie zaznaczył. Tak swoją drogą.. a co z niebem? Niebo niebieskie, słońce zółte.. Czy ono też jest Ukraińskie?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@depresyjnydziad: Czyli znaczysz czy nie znaczysz? Bo brak Ci spójności w działaniach. Skoro piszesz coś o głowie i majtkach to może warto? Inaczej niekoniecznie możesz pamiętać co się na który koniec zakłada a po znaczeniu to będziesz jeszcze miał wskazówkę co na którą stronę? Może warto? Niebo czasem niebieskie, czasem nie, słońce niech Ci będzie że podobno żółte a takie znaczone majtki zawsze brązowe. Ciekawe nie?
  • Odpowiedz
@luxkms78: nie wiem jak ty ja od początku tej gownianej wojny mocno podszkoliłam się w czytaniu cyrylicy i mówieniu po ukraińsku, ale jak widać nie każdy ma możliwości poznawcze i potrafi dostrzec jednoczesne tłumaczenie w języku ojczystym, rzeczywiście Polska powinna zrobić najpierw jakieś udogodnienia dla osób z niepełnosprawnościami umysłowymi, bo coraz ich więcej ostatnio ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@luxkms78: nie wiem jak ty ja od początku tej gownianej wojny mocno podszkoliłam się w czytaniu cyrylicy i mówieniu po ukraińsku, ale jak widać nie każdy ma możliwości poznawcze i potrafi dostrzec jednoczesne tłumaczenie w języku ojczystym, rzeczywiście Polska powinna zrobić najpierw jakieś udogodnienia dla osób z niepełnosprawnościami umysłowymi, bo coraz ich więcej ostatnio ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@agaciksa: Nie wiem jak Ty ale
  • Odpowiedz
@luxkms78: po to te wycieczki, że nie musisz się niczego uczyć, bo masz tez napis po polsku a i tak masz ból dupy. Zapewne znasz angielski i niemiecki biegle, bo są językami z tej samej grupy, dukasz też językami z tej samej grupy językowej i masz się za językoznawcę, żal XD
  • Odpowiedz
@luxkms78: po to te wycieczki, że nie musisz się niczego uczyć, bo masz tez napis po polsku a i tak masz ból dupy. Zapewne znasz angielski i niemiecki biegle, bo są językami z tej samej grupy, dukasz też językami z tej samej grupy językowej i masz się za językoznawcę, żal XD

@agaciksa: A to już moja sprawa co znam i w jakim stopniu - nota bene niezbyt widzę
  • Odpowiedz
@luxkms78: nie wiem, może chodzi o bezpieczeństwo? No ale to trzeba użyć choćby jednego zwoju mózgowego, żeby ogarnąć, że przypieprzenie jednego z 3 milionów Ukraińców znajdujących się w Polsce w samochód wyjeżdżający z budowy może być niebezpieczne ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@luxkms78: nie wiem, może chodzi o bezpieczeństwo? No ale to trzeba użyć choćby jednego zwoju mózgowego, żeby ogarnąć, że przypieprzenie jednego z 3 milionów Ukraińców znajdujących się w Polsce w samochód wyjeżdżający z budowy może być niebezpieczne ¯_(ツ)_/¯

@spunky: Bardzo ciekawa teoria ale chyba jednak właśnie porównałeś te 3mln ukrainców w tej chwili do osób z "jednym zwojem mózgowym". Już wiem dlaczego np piszą na pojemniku żeby nie
  • Odpowiedz
@luxkms78: pozwolisz że gospodarze w swoim własnym kraju będą sami decydować jakimi językami się w nim posługiwać - dobrze?

@luxkms78: No w przeciwieństwie do Ciebie właśnie pozwalam, to ty narzucasz nam jak jakiś ograniczony neandertalczyk tylko jeden język, raz jeszcze: na dole masz po polsku, chyba ten język rozumiesz, chociaż im dłużej z tobą rozmawiam tym bardziej wątpię XD
Tak, teraz mnie zablokujesz bo zabrakło argumentów z dupy
  • Odpowiedz
@luxkms78: No w przeciwieństwie do Ciebie właśnie pozwalam, to ty narzucasz nam jak jakiś ograniczony neandertalczyk tylko jeden język, raz jeszcze: na dole masz po polsku, chyba ten język rozumiesz, chociaż im dłużej z tobą rozmawiam tym bardziej wątpię XD

Tak, teraz mnie zablokujesz bo zabrakło argumentów z dupy ;-;

@agaciksa: Widzisz - Ty nawet nie potrafisz się kulturalnie wysłowić a chcesz zarządzać kulturą swojego kraju. To to
  • Odpowiedz
@luxkms78: a co jest niekulturalnego w mojej wypowiedzi? Zabrakło ci zupełnie argumentów wiec przyczepiłeś się do jedynego - i w dzisiejszych czasach już nawet nie - wulgaryzmu. Argumenty poproszę, obiecuje zachować stuprocentową kulturę wypowiedzi.
  • Odpowiedz
@luxkms78: a co jest niekulturalnego w mojej wypowiedzi? Zabrakło ci zupełnie argumentów wiec przyczepiłeś się do jedynego - i w dzisiejszych czasach już nawet nie - wulgaryzmu. Argumenty poproszę, obiecuje zachować stuprocentową kulturę wypowiedzi.

@agaciksa: Widocznie sama nie rozumiesz tego co piszesz. Albo masz kłopoty z pamięcią (albo obie te rzeczy jednocześnie) - w takim razie polecam lekturę własnym wpisów powyżej celem przypomnienia sobie.
  • Odpowiedz