Wpis z mikrobloga

• 0
Mirki. Niedawno kupiłem Samsunga Galaxy A52s 5g i uważam, że jest to świetny telefon, tylko ma dość słabą baterię :/ , może jeszcze przebolałbym to gdyby ładował się trochę szybciej niż te 1.5 godziny. W tym tygodniu planuję go oddać i kupić coś innego. I teraz nasuwa się pytanie, jaki sprzęt wybrać. Chciałbym coś ze wsparciem na 2-3 lata, 120hz amoled, OIS, wytrzymałą baterią i szybkim ładowaniem. Fajnie by było jakby telefon miał też głośniki stereo. Kwota to maksymalnie dwa tysiące. Możecie coś polecić, czy ewentualnie cmoże chwilę zaczekać na jakiś nowy model?
#android# #smartfon #telefony #samsung
  • 13
  • Odpowiedz
@Bobu:

tylko ma dość słabą baterię :/

wut? Jeden z lepszych telefonów w tym aspekcie, trzymam go w przedziale naładowania 20-85% i starcza mi bez problemu na dwa pełne dni.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@kinasato u mnie około godziny 16 jest około 25% baterii. Dość dużo go używam, czy do YT, słuchania muzyki, robienia notatek itp. Próbowałem nawet na 60hz, ale efekt był podobny. Mój poprzedni telefon, Huawei P Smart Z o wiele lepiej trzymał baterię, i o 16 miałem spokojnie 40%.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@kinasato korzystasz z Androida 12, One UI 4.1? Czytałem trochę, i ludzie pisali że po aktualizacji do Androida 12 im strasznie bateria leciała. Być może to jest powodem szybkiego spadku baterii?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@cotyotymwiesz myślałem nad czymś od realme lub Oneplus nord 2, co myślisz tych dwóch propozycjach?Ogólnie chodzi mi też o to, żeby mi telefon nie ubijał aplikacji w tle, a wiem, że mój Huawei bardzo lubił to robić.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Bobu: Pokaż lepiej screenshoty z typowego zużycia baterii w ciągu dnia, bo ten telefon powinien spokojnie cały dzień wytrzymać.
  • Odpowiedz
@kinasato

wut? Jeden z lepszych telefonów w tym aspekcie, trzymam go w przedziale naładowania 20-85% i starcza mi bez problemu na dwa pełne dni.

pewnie leży w szufladzie w trybie samolotowym? xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Bobu: ja mam realme gt 5g i pasuje do twoich wymagan idealnie, poza tym ma zajebisty procesor. Brakuje tylko ip68 i troche zbyt ciemny jest na maksymalnej jasnosci wiec w mega sloneczne dni nie jest jakos super komfortowo
  • Odpowiedz
@fryderyk-baumberg

2. Korzystaj z trybu oszczędzania energii (120 Hz pobiera sporo energii)

3. Wyłącz 5G

Kup nowy telefon który różni się od starego tylko tym że ma 5G i 120 Hz. Nie korzystaj z tego bo baterii szkoda

A najlepsze w tym wszystkim że to nie wina tych "nowych" technologii tylko producent wpadł na pomysł że telefony mają być chudsze o te pół milimetra. Taki M51 miał baterię 7000 a w
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@lucynek12 też tak mi się wydaje, 100% baterii w 30 minut jest kuszące, ewentualnie wybiorę GT Neo 2. poczekam na jakąś promocję, może coś się trafi. Dzięki
  • Odpowiedz