Aktywne Wpisy
iquiet +194
We wrześniu poproszono mnie, żebym przyszedł dodatkowo jeden dzień za +100% płatne (dniówka x2). Zgodziłem się bo spoko kasa za jeden dzień wychodzi.
Przed chwilą wydrukowałem pasek płacowy za wrzesień i to co zarobiłem za ten dodatkowy dzień to kierownik potrącił mi większą połowę tej dniówki x2 w premii i wyszło, że za ten dodatkowy dzień zarobiłem może z 70-100zł brutto a nie dniówkę x2 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rozmowa z kierownikiem nic nie da bo były już podobne sytuacje u innych i zawsze tłumaczy się:
Przed chwilą wydrukowałem pasek płacowy za wrzesień i to co zarobiłem za ten dodatkowy dzień to kierownik potrącił mi większą połowę tej dniówki x2 w premii i wyszło, że za ten dodatkowy dzień zarobiłem może z 70-100zł brutto a nie dniówkę x2 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rozmowa z kierownikiem nic nie da bo były już podobne sytuacje u innych i zawsze tłumaczy się:
to jest premia uznaniowa a ja uznałem, że na tyle zasłużyłeś
costom +174
Ta 16-letnia Włoszka o imieniu Desirée Mariottini jednej nocy, gdy z przystanku odjechał jej autobus, musiała do domu iść pieszo. W drodze powrotnej 4 imigrantów z Senegalu zaatakowało ją. Zabrali dziewczynę do opuszczonego, częściowo wyburzonego budynku. Przytrzymywanej podawali n-------i, rozebrali ją, gwałcili i torturowali.
Młoda Desirée Mariottini zmarła.
Zabrali nam młodą, piękną Europejkę. Zostawili siebie...
Zadali jej niewyobrażalne cierpienie.
Czy
Młoda Desirée Mariottini zmarła.
Zabrali nam młodą, piękną Europejkę. Zostawili siebie...
Zadali jej niewyobrażalne cierpienie.
Czy
#buty #modameska #streetwear #ubierajsiezwykopem
Skórzane buty za to w pewnym stopniu chłoną pot, ale też pozwalają stopie oddychać.
Najważniejszy czynnik mający wpływ na to, czy buty będą śmierdzieć czy nie, to to jak o nie dbamy, czyli czy po przyjściu do domu wrzucamy je do jakiejś szafki, czy dajemy
Skora ma naturalne wlasnosci antybakteryjne wiec smierdzi mniej, ot cala tajemnica.
Tylko, ze wiekszosc 'skorzanych butow' typu z ccc maja jakas skore na gorze buta, ale podeszwy, podszycie w srodku itd, przewaznie sa z jakiejs szmatki ktora tez bedzie smierdziec z czasem.
Mozna jednak kupic buty ktore maja minimum takich materialow i zareczam,