Aktywne Wpisy
Po co nosimy majtki?
ChlopoRobotnik2137 +164
Nie wiem jak wy, ale ja szykuje się do spania. Dziś spanie będzie pod chmurką , ale z takimi widokami (。◕‿‿◕。)
Jeszcze tylko zjem sobie trochę jagód bo akurat rosną pod nosem
#zlomkiemprzezswiat
Jeszcze tylko zjem sobie trochę jagód bo akurat rosną pod nosem
#zlomkiemprzezswiat
You will own nothing and you will be happy
1. Jeśli płacę miesięcznie jako firma 40k podatku VAT, to ile osób mógłbym zatrudnić za tę kasę, żeby mi firma szybciej rosła? Niestety podatek VAT musi być wliczony w cenę produktu dla B2C.
2. Żebym mógł zapłacić pracownikowi 5k na rękę, to muszę wyłożyć z kieszeni ponad 8k. Mając 10 pracowników, jako pracodawca płacę nie 50k, a 80k. Pozostałe 30k, którego pracownik nie widzi idzie prosto do kasy
Rodzice własne mieszkanie za bezcen lub domy z kradzionych cementów, wakacje w Polsce i było ok.
Teraz masz smartfona (nie z górnej półki) i dostęp do internetu naoglądasz się jak można żyć a potem 3000 na rękę sprowadza do parteru. O mieszkaniu/ domie obecnie nawet nie marzę by marzyć. Staram się realizować życie po swojemu i czerpać z niego garściami póki jestem młody ale jest ciężko. Dziecko ? dom ? stabilizacja ? za co ? leczenie zębów xD? kurtka na zimę xD?
W Polsce wybór jest jasny:
Zawód syn, plecak w fajnej firmie, IT , super uber wykształcona osoba po 50x kursach i nastawiona na dokształcanie cały życie i pogoń za karierą. Zostań będzie Ci znośnie tj 7000zł
Wiadomo ze produkt bylby tanszy gdyby nie vat ale lel
Produkt kosztuje 123 zł i tyle klient jest gotów zapłacić.
Ja z tego dostaję 100 zł.
Gdyby nie było VAT, miałbym
@redorbiter: chyba nie wiesz czym był prl
Komentarz usunięty przez autora
@CynicznySkurczybyk: Produkt kosztuje 100 PLN + VAT. Przekonanie, że VAT zostałby w Twojej kieszeni jest błędne.
@CynicznySkurczybyk: Nonsens. Dla konsumenta ma znaczenie, czy zapłaci 100 czy 123 PLN. Ty błędnie zakładasz, że jakby rząd obniżył lub zniósł VAT to mógłbyś przytulić różnicę.