Wpis z mikrobloga

Jestem po usunięciu kamienia z ząbków i uważam, że jest naprawdę spoko, natomiast myślałem jeszcze o wybieleniu zębów, chociażby o jeden poziom. Uważam, że kolorystycznie nie jest najgorzej i w sumie nie potrzebuje sporo, ale jednak chciałem spróbować jeszcze polepszyć ich stan.

Czy w tej sytuacji szukać jakiś rozwiązań farmaceutycznych i spróbować to wybielić za pomocą jakiś past, czy mimo wszystko lepiej iść na zwykłe wybielanie do stomatologa? Z tego co słyszałem, moja koleżanka nie mogła wytrzymać bólu takiego wybielania, czy to rzeczywiście aż tak boli? Dodatkowo jak już pytam, znacie jakieś fajne środki w celu zadbania / odbudowania szkliwa zębów?

#stomatologia #dentysta #uroda #zdrowie #pytanie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Yakooo: Gadaj z dentystą. Ja to robiłem lata, lata temu - zrobili mi wówczas plastikowy "odcisk" zębów na który nakładałem specjalną pastę na kilka godzin (na noc?). Nie pamiętam, by mnie w ogóle bolało.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Yakooo: Jak pisałem to było dawno (1995?), więc i ani ceny ani pamięć o długotrwałości dużo nie wniosą. Fakt, były jaśniejsze - stosowałem chyba dwukrotnie, z odstępem że 3 miesiące. Potem już nie wracałem do tematu bo przeczytałem, że generalnie wybielanie osłabia niszczy szkliwo. I może coś w tym jest.
  • Odpowiedz