Wpis z mikrobloga

@Ktore_to_juz_konto:
- kobiety częściej stosują przemoc psychiczną niż fizyczną - a to ciężko udowodnić jeśli nie masz nagrań
- nawet jeśli kobieta stosuje przemoc fizyczną to jest to często marginalizowane czy wręcz wyśmiewane (no jak to, kobieta cię pobiła?)
  • Odpowiedz
@Elaviart: Rozpędziłeś się kolego, ja nawiązuje do małżeństwa, a nie do życia bez kobiety. Nie wyobrażam sobie świata bez różowych, ale nie dam się złapać na podpisanie cyrografu nad którym arbitrem staje się etatystyczne państwo.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
Samotne życie bez kobiety u boku to smutna wegetacja i przegranie życia nieważne jak to sobie zracjonalizują przegrywy uciekające w mizoginię. > > Wiadomo, #redpill, #p0lka i inne tagi dla przegrywów są po brzegi #!$%@? wpisami jakie to p0lki nie są złe i jak to dobrze jest być samemu, ale wieczorem w pustym łóżku i tak każdy jeden płacze w poduszkę tuląc się do wału z kołdry.
  • Odpowiedz
@Ktore_to_juz_konto: W tych czasach najbezpieczniejsza jest nie-monogamia, raczej unikanie trwałych relacji i skupianie się na kilku ale raczej typu fwb, nie poważnych. Patrzę na znajomych, którzy już od dawna po rozwodach, albo narzekają ze nie żyją tak jak chcą tylko pod kogoś a dopiero 20 kilka lat… lepiej iść swoją drogą, pod prąd ale można na tym dobrze wyjść w dłuższej perspektywie. Kasa na koncie, zdrowie psychiczne i można sobie
  • Odpowiedz
@klamkaodokna: Myślałem że to oczywiste, że nie mam na myśli wyjątkowych, marginalnych przypadków. Analogicznie homoseksualiści też nie są zainteresowani życiem z kobietą. Nie wykluczam, że istnieją patologiczne (w biologicznym sensie) przypadki osób hetero, których z powodu defektów psychicznych czy fizycznych (np. brak pociągu seksualnego albo traumatyczne doświadczenia) temat nie dotyczy.
  • Odpowiedz
@cerastes: Jeśli decydujesz się na dzielenie z kimś życia cyrograf stanowi kwestię pozbawioną znaczenia. Jeśli jest inaczej to najwyraźniej jesteś z niewłaściwą osobą, jak w każdym związku pozbawionym bliskości czy zaufania. To także pomijalny margines.
  • Odpowiedz