Wpis z mikrobloga

  • 0
Siemka. Jak mam już usmażonego kurczaka i po usmazeniu waży 200g, to ile miał przed usmazeniem? 300g? Jak to jest z obróbka? Czy ważyl więcej przed obróbka, bo podczas smażenia wyszła woda itd? Muszę dodać sobie do kalkulatora gramaturę a nie wiem ile było przed smażeniem (,)
#dieta #mikrokoksy #silownia
  • 10
  • Odpowiedz
@bysiiu: już się nigdy nie dowiesz, nie masz pojęcia jak dużo tłuszczu wciągnął przy smażeniu, ile oddał wody itp.

poszukaj se od razu grillowanego kurczaka w czymkolwiek liczysz te kalorie i dodaj 200g, kalorie i tak będą pi*drzwi ale nie będziesz zgadywał
  • Odpowiedz
@bysiiu nauczka żebyś ważył przed gotowaniem. Mięso traci po obróbce, a np. ryż pije wodę i waży więcej po ugotowaniu. Teraz to nikt Ci nie powie. Możesz pesymistycznie przyjąć, że mocno wysmażyłeś i zostało 50% masy wejściowej, czyli wliczasz 400g surowego.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
Zacne odpowiedzi. Niestety moja wina. Ale wydaje mi się że jak waży teraz 200g to surowe musiało mieć ok 300. Ja oleju dużo nie daje takze tutaj dużo kcal nie będzie
  • Odpowiedz
@bysiiu: Tak, jak usmażysz 300g to zostanie 200g. Odkąd liczę kcal wartość takiego kurczaka po obróbce jest 1,4-1,5x mniejsza. Do tego nie zapomnij o tłuszczu, który musisz doliczyć osobno.
  • Odpowiedz