Aktywne Wpisy
Sla_Voy +79
No i jeb :/
Nie najeździłem się za dużo. Ledwie 500 km ponad pierwsze 1k km docierania i jazdy jak emeryt.
Gość wjechał na czerwonym. Świeży kierowca, prawie rok prawo jazdy. Nic mi ani jemu się nie stało.
Nagranie - https://youtu.be/pJf35-5JzVo
#motoryzacja #polskiedrogi #kolizja #stluczka #shithappens #hyundai #samochody #wypadek
Nie najeździłem się za dużo. Ledwie 500 km ponad pierwsze 1k km docierania i jazdy jak emeryt.
Gość wjechał na czerwonym. Świeży kierowca, prawie rok prawo jazdy. Nic mi ani jemu się nie stało.
Nagranie - https://youtu.be/pJf35-5JzVo
#motoryzacja #polskiedrogi #kolizja #stluczka #shithappens #hyundai #samochody #wypadek
pokusof +315
Przymierzam się do zmiany mojego iphone 8 64gb na coś nowszego. Najpierw byłem zdecydowany na nowego SE 2022 128gb ale im więcej czytałem, to zacząłem zastanawiać się nad 12 mini. Budżet jednak pozwala tylko na wersję 64gb.
SE, który jak zauważyłem jest hejtowany za ekran, touch ID itp. mi wcale nie przeszkadza, przywykłem do tego w ósemce i to dla mnie jest git i nie uważam tego za minus.
Z drugiej strony kusi mnie jednak bardziej radykalna zmiana, czyli to co wizualnie oferuje 12 mini.
Telefon wykorzystuję głównie do pierdół, ale robię na prawdę sporo zdjęć i filmików z moim dzieciakiem w roli głównej i zauważyłem, że w mojej ósemce już nie mogę błyskawicznie odpalić aparatu i szybko cyknąć fotki, potrafi się zwiesić przy włączaniu aparatu i umykają mi momenty, które chcę uwiecznić :)
Oczywiście pod uwagę biorę te dwa modele m.in. ze względu na ich rozmiar. Nie chcę nosić wielkiej cegły ze sobą.
Biorę po 200zł z konta każdej drużyny i słucham Państwa :))
Czyli odrzucam całkiem pomysł na SE 2022 i chyba faktycznie albo wejdę w 12 mini albo dozbieram do 13 mini, bo nie wiele trzeba dołożyć a będę miał 128gb pamięci.
Czuję się trochę jak w
@jan-palony: ja sobie w sklepie obczaiłem 12 i 13 mini po czym stwierdziłem że będzie mi brakować Touch ID na tyle że jeszcze poczekam ze zmianą telefonu.
Co do wyboru 12mini/se/13mini to
SE ma sens gdybyś kupował używany 2020, w super stanie za powiedzmy 1000zł. Dopłata 1500 to 12mini raczej nie ma sensu. Jeśli natomiast myślisz między se2020 za jakies 2400 a 12mini za 2800 a 13mini za 3400 (ceny troche z dupy podaje) to jesli uzywasz telefonu kilka