Aktywne Wpisy
dziobnij2 +685
Poszedłem na kawę do maka i spotkałem podróżnego, który przyjechał do #gdynia z psem, kaczką i gąską. Zwierzaczki były grzeczne i szły przy nodze.
Cztero0404 +85
Może #niepopularnaopinia i wyjdę starą babę patrzącą zza firany, ale ktoś powinien się w końcu wziąć za to kto faktycznie jeździ na tych kartach parkingowych dla niepełnosprawnych. Ostatnio przechodzę sobie obok jednej ze szkół a tam na przykład parkuje jeden z uczniów na kartę jegomościa o imieniu Czesław ( ͡° ͜ʖ ͡°) Stoję sobie przed lidlem wysiadają jakieś 2 dziewczyny uśmiechnięte w okolicach 20 lat miejsce
Kiedy w styczniu rozłożyłem auto myślałem ze w lutym złoże całość xd ale się k---a myliłem. Dzisiaj jest 22 kwietnia a ja byłem właśnie na pierwszej jeździe testowej po złożeniu auta. Z rana jeszcze miałem zdjęty kolektor bo musiałem do planowania xD
Wiec standardowo co zrobiłem w ostatnim czasie:
- planowanie kolektora z dwóch stron
- pozbycie się oil catch tanka (wrzucenie odmy w dolot)
- wrzucenie iat od fmic w dolot (fabryczny słaby)
- ogólnie ogarnięcie kabli żeby się kupy trzymało
- zmiana przewodu zasilenia turbiny olejem na teflonowy w oplocie, lepszy niż miedziana rurka
- wymiana świec
- nowa uszczelka pokrywy zaworów + silikon
Odczucia po jeździe:
- jeździ XD
- przerywa przy mocniejszym dodaniu gazu - szukam przyczyny
- blow off robi tsss
- afr jest dobry ale do poprawy - zbyt bogato
Ogólnie mega się jaram bo złożyłem coś co jezdzi, jeszcze trochę roboty mnie czeka żeby dobrze jeździło ale jestem na dobrej drodze.
Tag na czarno/obserwowania: #snikrobiturbo
#motoryzacja #samochody #miata #mx5
Odnosnie tego- przerywa przy mocniejszym dodaniu gazu
Wykręć świece, weź szczelinomierz 0.65mm
Wloz w szczeline zacisnij w imadle lub po prostu popukaj o blat stolu aż uzyskasz 0.65.
Wkręć.
Podziekujesz mi później.