Wpis z mikrobloga

Kurde ale jestem szczęśliwy!

Kiedy w styczniu rozłożyłem auto myślałem ze w lutym złoże całość xd ale się k---a myliłem. Dzisiaj jest 22 kwietnia a ja byłem właśnie na pierwszej jeździe testowej po złożeniu auta. Z rana jeszcze miałem zdjęty kolektor bo musiałem do planowania xD

Wiec standardowo co zrobiłem w ostatnim czasie:
- planowanie kolektora z dwóch stron
- pozbycie się oil catch tanka (wrzucenie odmy w dolot)
- wrzucenie iat od fmic w dolot (fabryczny słaby)
- ogólnie ogarnięcie kabli żeby się kupy trzymało
- zmiana przewodu zasilenia turbiny olejem na teflonowy w oplocie, lepszy niż miedziana rurka
- wymiana świec
- nowa uszczelka pokrywy zaworów + silikon

Odczucia po jeździe:
- jeździ XD
- przerywa przy mocniejszym dodaniu gazu - szukam przyczyny
- blow off robi tsss
- afr jest dobry ale do poprawy - zbyt bogato

Ogólnie mega się jaram bo złożyłem coś co jezdzi, jeszcze trochę roboty mnie czeka żeby dobrze jeździło ale jestem na dobrej drodze.

Tag na czarno/obserwowania: #snikrobiturbo
#motoryzacja #samochody #miata #mx5
snickers111a - Kurde ale jestem szczęśliwy!

Kiedy w styczniu rozłożyłem auto myślał...

źródło: comment_1650657951QgcwXZZPyH5AdTB8XVvzgK.jpg

Pobierz
  • 52
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@snickers111a: gratki Mirku, myśle że to niezły czas. Ja sobie wymyśliłem że zanim się za swojego gruza wezmę to postawie sobie warsztat. XD I tak już rok minął jak auto stoi w krzakach, a ja zamiast robić łututu i pss blowofem to kleje styropian i maluje szafki.
  • Odpowiedz
@snickers111a:
Odnosnie tego- przerywa przy mocniejszym dodaniu gazu

Wykręć świece, weź szczelinomierz 0.65mm
Wloz w szczeline zacisnij w imadle lub po prostu popukaj o blat stolu aż uzyskasz 0.65.
Wkręć.
Podziekujesz mi później.
  • Odpowiedz
Gratki! Też się biję z myślami, czy by swojej nie uturbić (może nieco mniejsza moc, bo to jednak daily :D) ale nie chcę opuszczać miaty na myślę spokojnie ponad pół roku plus boję się, że silnik wyzionie ducha :D Masz jakiś filmik z blowoff robi tss? :D
  • Odpowiedz