Aktywne Wpisy
piotrow +88
W nocy byłem odważniejszy, bo w moich żyłach płynął rum, ale słowo się rzeklo, więc korzystając z dwóch godzin oczekiwania na wymianę oleju, wrzucam chwaliposta. Najwyżej usunę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Miesiąc temu spełniłem swoje marzenie i odebrałem samochód, o którym marzyłem od czasów świadomego dziecka. Pierwszy raz zobaczyłem 911 na żywo gdzieś w połowie lat 80, a moje dziecięce serduszko zabiło mocniej. Jak prawie każdy chłopak w
Miesiąc temu spełniłem swoje marzenie i odebrałem samochód, o którym marzyłem od czasów świadomego dziecka. Pierwszy raz zobaczyłem 911 na żywo gdzieś w połowie lat 80, a moje dziecięce serduszko zabiło mocniej. Jak prawie każdy chłopak w
InnyWymiar90 +107
Ogolona twarz, pięćdziesiąt kilo wagi
Zadbane paznokcie, depilowane nogi
Co za czasy, Jezu miły
Nie odróżnisz chłopa od świni
Spodnie obcisłe jak babskie rajstopy
Jaja się czują jak w chowie klatkowym
To nie tak, to nie tak, nie tak
Nie tak w Biblii pisali
#pokazmorde
Zadbane paznokcie, depilowane nogi
Co za czasy, Jezu miły
Nie odróżnisz chłopa od świni
Spodnie obcisłe jak babskie rajstopy
Jaja się czują jak w chowie klatkowym
To nie tak, to nie tak, nie tak
Nie tak w Biblii pisali
#pokazmorde
Sklep z rowerami udziela na rower dwuletniej gwarancji, której warunkiem jest wykonanie po miesiącu przeglądu. Przegląd ma niby być rozłożeniem i złożeniem roweru, by sprawdzić, czy nic się nie wyrabia, i jest płatny: 100 zł.
Czy to normalna praktyka? Wydaje mi się to trochę nieuczciwe, bo sprzęt, który sprzedają chyba powinien być sprawny przez te dwa lata bez żadnych dodatkowych kosztów.
https://konsument.gov.pl/reklamacja-rekojmia-a-gwarancja/
@cactuslemon: w ciągu miesiąca powinien być sprawdzony naciąg linek, zwłaszcza przerzutek, ich regulacja (aby nie wpadała w szprychy) itd.
@tmkg: pogieło kogoś z tym zakresem przeglądu. od tego jest kontrola jakości u producenta. A to sklep tak wymusza czy
@jakno: ale to wymysł danego salonu samochodowego czy dystrybutora? Skoro dystrybutora, to jest tak na każde auto sprzedawane w dowolnym salonie danej marki. Przegląd zrobisz w dowolnym autoryzowanym przez daną markę punkcie, a nie tylko jednym - tam gdzie kupiłeś.
I finalnie, skoro chcesz gwarancji producenta - przestrzegasz ich reguł. Gwarancja nie jest obowiązkowa.
Zawsze można
@tmkg: W Krossie, żeby utrzymać gwarancję, trzeba zrobić przeglądy po miesiącu od zakupu i później po roku. Oba odpłatne. I później, żeby utrzymać pięcioletnią/dożywotnią gwarancję na ramę, też trzeba robić przeglądy, bodaj co trzy lata.
Także przed kellysem ostrzegam.