@droid43210: akurat w wypadku tego syna to już drugi raz. Pierwszy był na tyle mały, że nie można było założyć tego ucisku, tylko opukiwanie z przodu i z tyłu.
@soadfan mój zakrztusił się tydzień temu, udało się. Też już siny się robił. Wystarczyło pochylić go i klepnąć mocno w plecy, wyleciało z dużą prędkością na podłogę. Czytałem że ten chwyt robi się jeśli klepanie nie pomaga
@soadfan generalnie chyba najważniejsze to nie panikować. Ale nie powiem bo wieczorem jak już emocje opadły zrobiłem sobie mocnego drinka, to był dzień który mógł skończyć się bardzo źle
@soadfan @xtedek to jest #!$%@? nie? Działasz instynktownie a jak emocje opadają to dopiero pomału dociera co się mogło wydarzyć. No nic, oby więcej takich przygód nie było :)
@soadfan mój syn do okolo 2 roku życia krztusił się czymś raz na dwa tygodnie około. Normą było branie go głową w dół i pukanie w plecy pod kątem... Współczuję
Ten aktor i postać Ghula wg mnie nosił cały serial na barkach. Całość jest bardzo dobra ale jak pojawia się Goggins na ekranie, to zaczyna być jeszcze lepiej. #fallout #seriale
#tatacontent #dzieci #rodzicielstwo #pierwszapomoc
@erebeuzet: no nie jest to proste, zwłaszcza jak zaczyna się robić siny. I miarkowanie siły dziecko vs dorosły.
Komentarz usunięty przez moderatora
@soadfan: Od ręki mógłbym wymienić z 10 duuużo gorszych rzeczy.
Czytałem że ten chwyt robi się jeśli klepanie nie pomaga
@xtedek to jest #!$%@? nie? Działasz instynktownie a jak emocje opadają to dopiero pomału dociera co się mogło wydarzyć. No nic, oby więcej takich przygód nie było :)
@rkore: mając 3 dzieci to jest wysokie prawdopodobieństwo, że może się powtórzyć.