Wpis z mikrobloga

Proszę państwa. No to ja dla równowagi podam się za osobę, która dzisiaj kończy z minoxidilem.
@Bazy1i: proszę pana, dziękuję Panu, przekonał mnie Pan.
@Arado-Akbar: proszę pana, pan nie.
Stosuję od 2020, okolice stycznia, efekty były mierne na głowie, za to bardzo obiecujące na twarzy, bujna broda, wąs. To w sumie przez to decydowałem się wciąż stosować specyfik wcierkę na głowę i ostatnimi pogładzeniami potraktować policzki, szyję i brodę. Mogę powiedzieć, że najlepsze efekty widzę... W nosie. Niestety, przy rozpylaniu minoxidilu na głowę część tego środka dostawała się do nosa. Myślę, że również mogła się dostać do krwioobiegu... Tutaj obawy są całkiem słuszne.

Druga sprawa to problemy z układem krążenia. Miałem kilka epizodów gdzie zauważyłem, że moje serce jest nadwyrezone. Kardiolog u którego byłem przyznal mi, że dobrym pomysłem będzie porzucenie nikotyny i alkoholu. Tak też zrobiłem. Problem ze zmęczeniem trochę ustąpił. Mogę za rok napisać jak się czuję i czy są jakieś
  • Odpowiedz
@Adam_Konarski_z_Katowic: ja minoxa stosowałem na twarz i to w małych ilościach (jakieś ~0,5ml) przez jakieś 2-3 miesiące, efekty uboczne w postaci bólów w klatce i łapania dziwnych momentów w których czułem duszność minęły dopiero po kolejnych 2 miesiącach od odstawienia.
Jak stosowałeś na głowę to samym minoxem bez fina żadnych efektów nie osiągniesz. Natomiast stosowanie tego duo to moim zdaniem debilizm, ale kto co lubi - irytuje mnie jedynie jak
  • Odpowiedz
zastanów się czy warto stosować lek który ci może r------ć układ sercowo-naczyniowy w zamian za praktycznie niezauważalne i niepotrzebne do przeżycia zmiany ( ͡° ͜ʖ ͡°)

XDDD co za g---o prawda
  • Odpowiedz
@rickrickrick:

@mlodyernest 3-6msc/raz dziennie na pierwsze powazne efekty, nie powinny wypasc dopoki stosujesz codziennie, po zaprzestaniu stosowania efekt powoli oslabnie/zniknke

@rickrickrick: czyli co jak później po np 6msc przestaniesz smarować to broda znów przestanie być gęsta po jakimś czasie?
  • Odpowiedz
zastanów się czy warto stosować lek który ci może r------ć układ sercowo-naczyniowy w zamian za praktycznie niezauważalne i niepotrzebne do przeżycia zmiany ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Arado-Akbar: r--------e układu sercowo-naczyniowego przez minoks podawany inaczej niż oralnie? Chyba praktykowaliśmy inną farmaceutykę
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Arado-Akbar: Ty ale ty wiesz że to że lek obniża ciśnienie wyjściowo, nie znaczy że podanie zewnętrznie cokolwiek zrobi? XD obniżanie ciśnienia nawet jeśli wystąpi nie spowoduje r--------a czegokolwiek, spowoduje obniżenie ciśnienia na czas podania leku lol. Proszę nie siać dezinformacji
  • Odpowiedz
@majkkali: sorki że tak późno, żadnych niepożądanych skutków ubocznych. Odkąd przestałem brać minoxidil tj. ok 4 miejsce nie zauważyłem wzrostu nowych włosów ani ubytku tych co wyszły. Także niedługo zgolę swoje kłaczki i po nowym roku znowu wejdę na kurację
  • Odpowiedz