Kolejny wielki dzień - dzisiaj jest dzień premiery #cardetailingsimulator - gry, którą zaprojektowałem w 2020/21 roku dla GameFormatic S.A. - ciekawym faktem jest to, że CDS powstaje przy współpracy z AMMO NYC Larry'ego Kosilli. Fajnie było oglądać cały kanał YouTube Larry'ego w ramach przygotowań do zrobienia GDD dla tej gry.
Gratulacje, Gameformatic!
Jest to w tym roku już druga premiera gry z moim nazwiskiem w napisach - w #modelbuilder zajmowałem się questami i trochę fabułą (w przypadku fabuły pierwsze skrzypce grał Adam Jarmuła), w przypadku Car Deatailing Simulator rozpisałem dokumentację całej gry.
@Cedrik: heh, oglądam czasem Ammo i się zdziwiłem gdy zobaczyłem grę. W sumie pierwsze skojarzenie to było 'wygląda jak kolejny wyrób gropodobny od PlayWay' xD
@ujdzie: Nie obrażam się, nie współpracuję już z PlayWay, ale gdzieś trzeba było zacząć poza swoimi własnymi projektami. PlayWay można szanować biznesowo, bo ten model przyniósł im KUPĘ kasy, ale jeśli chodzi o jakość tych gier... ( ͡°͜ʖ͡°) powiem tak: mam parę ulubionych ;)
@Cedrik: mam znajomych, którzy z PlayWay mają jakieś kontakty inwestorskie i właśnie od nich się dowiedziałem o ich modelu biznesowym i myślę, że w tym szaleństwie jest metoda ;)
@TymRazemNieBedeBordo: dla deva tak, ale z punktu widzenia gracza to te gry są średnie ;)
Ale pracuję od lat z branżą bankowości inwestycyjnej i widziałem wiele zespołów, które by marzyło o takich warunkach i takim podejściu do finansowania.
Gratulacje, Gameformatic!
Jest to w tym roku już druga premiera gry z moim nazwiskiem w napisach - w #modelbuilder zajmowałem się questami i trochę fabułą (w przypadku fabuły pierwsze skrzypce grał Adam Jarmuła), w przypadku Car Deatailing Simulator rozpisałem dokumentację całej gry.
#cedrikpisze #gamedev #gry
Ale pracuję od lat z branżą bankowości inwestycyjnej i widziałem wiele zespołów, które by marzyło o takich warunkach i takim podejściu do finansowania.