Wpis z mikrobloga

Oprócz tego, że jestem przegrywem, to najbardziej dobija mnie otyłość. Przegrywem i samotnikiem byłem zawsze, ale kiedyś potrafiłem jeździć na rowerze codziennie albo chodzić na wielogodzinne spacery do lasu. Teraz mam bebzun jak kobieta w ciąży. Coraz rzadziej wychodzę z domu, bo jestem gruby, a jestem gruby bo nigdzie nie wychodzę i koło się zamyka ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#przegryw
dziobnij2 - Oprócz tego, że jestem przegrywem, to najbardziej dobija mnie otyłość. Pr...

źródło: comment_1649743134aPxHAUC11D5wUURD4cKdPH.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dziobnij2: Pilnuj ilości jedzenia abyś nie przekraczał deficytu kalorycznego, pij dużo więcej wody, ogranicz słodycze i jedzenie fast foodów np raz na tydzień, postaraj się zwiększyć aktywność - rower, spacery itp. Rozumiem Twój wstyd przed innymi w miejscu publicznym ale może w swojej okolicy masz miejsce gdzie ludzie nie chodzą i gdzie możesz chodzić np?
  • Odpowiedz
@JanPomiarowy: Nikt mu nie zakazuje. Ale każdy z nas musi zdać sobie sprawę że nadmierna podaż kalorii kończy się tylko jednym tyciem i otyłością która odznacza się wieloma problemami z sercem, nadciśnieniem. Chcesz żeby kolega wymeldował się z tego świata w wieku 35 lat jak mu serducho wysiądzie? Nie musi zrezygnować całkiem z jedzenia tego co lubi, ale ważne żeby mieć jakiś rozsądek w jedzeniu.
  • Odpowiedz
  • 1
@dziobnij2 schudnąć jest easy, ale wszystko siedzi w głowie i jak sam naprawdę nie będziesz się starał i trzymał rygoru, to nikt za Ciebie nie zrobi. Trzymam kciuki
  • Odpowiedz
@dziobnij2 Tak jak Mirki wyżej piszą - przede wszystkim ujemny bilans kaloryczny.
Jak się wstydzisz wychodzić na zewnątrz, to można robić aerobik w domu albo kupić jakiś tani rower stacjonarny
  • Odpowiedz
@dziobnij2: warzywa mają połowę kalorii przy tej samej objętości co mięso. Jak zamienisz kotleta na ciecierzycę/soczewicę/fasolę, możesz schudnąć bez uczucia głodu jak przy wszystkich innych dietach. Poświęcasz oczywiście smak, ale coś zawsze trzeba poświęcić.
  • Odpowiedz
@Goryptic: byku, ciecierzyca ma 360 kalorii w 100 gramach, kurczak ma 160. Soczewica ma porównywalną ilość do chudego mięsa, a fasola zależy - z fasolki szparagowej raczej kotleta nie zrobi, a fasola z puszki celuje już w 350+ kcal w 100g.
  • Odpowiedz
byku, ciecierzyca ma 360 kalorii w 100 gramach

@Choir: mówię o o b j ę t o ś c i. 100g kotlet z ciecierzycy ma ze 4-5 razy większą objętość niż 100g kotlet z kurczaka. Co oznacza, że do zapełnienia tej samej przestrzeni w żołądku OP potrzebuje dużo mniej kalorii. To nie kaloryczność zaspokaja głód, tylko wypełnienie żołądka.
  • Odpowiedz