Wpis z mikrobloga

@srogie_ciasteczko: co? xD Porównujesz napędzenie głośnikow samochodowych do głośniczków w laptopie?

So skoro prawie wszystko zalezy od glosnikow, to podlacz glosniki samochodowe do laptopa. Przeciez jakosc jest wystarczajaco dobra XD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@apee: Jak ten klon się nazywa? bo ostatnio patrzyłem na jakąś wersję 330 to żeby podłączyć telefon to Trzeba było włączyć USB jak na zdjęciu 2022 rok śmiech na sali.
  • Odpowiedz
No dobra ale co z włączaniem ;d? Ładowanie po stacyjce pewnie ok. Ale co jak nie jeździsz kilka dni i się rozładuje i wyłączy? Klikać guzik by się włączył ? Czekać tą minutę aż się to stanie ;d? Co z internetem ? Wchodzisz do samochudu i udostępniasz internet?

@Niebadzlosiem: Mam w Renówie już trzeci rok. Włącza się w dwóch trybach - w 99% procentach przypadków jest jakoś uśpione/w trybie czuwania i
  • Odpowiedz
@DarkZizi: nie znam modelu, ale jak wbijesz vw CarPlay na Ali to znajdziesz. Byś się zdziwił ile samochodów w 2022 wychodzi z CarPlay po USB. O ile w ogóle mają CarPlay :) Można to chyba jakoś ogarnąć, bo radio ma chyba wejście na usb z tyłu, a dodatkowo są u chińczyka adaptery CarPlay działające po wifi, tylko nie wiem, czy to jest kompatybilne.
  • Odpowiedz
@Matti28: Nie wiem czy ci się będzie chciało bawić i nie wiem czy to co masz ma odpowiednie bebechy ale u siebie zmieniłem fabryczny ROM na to: https://forum.xda-developers.com/t/rom-px5-px6-px30-q-10-hal9k-mod-v5-for-mtcx-hctx-head-units-with-android-10-9-8-6.4314163/

Na pierwszej stronie jest tam opisane jakie trzeba mieć bebechy żeby to zainstalować i cały changelog.
Tak w skrócie to jest więcej opcji customizacji np: radio może samo się zgłaszać powyżej danej prędkości, radio pilnuje żeby zawsze odpalony był np yanosik, jak masz
  • Odpowiedz
  • 1
@Adam26cm właśnie mam jeden jedyny problem i to może byłoby dobre rozwiązanie. Nie mogę wejść w ikonkę klimatyzacja, żeby móc zmienić ogrzewanie dwustrefowe na jedno i wyłączyć całkowicoe klimę... Przez co to się wgrywa?
  • Odpowiedz
@Matti28: Robiłem podobną wymianę w zeszłym roku w swoim civiku ufo, fabryczne radio to była tragedia z dziurami w pasmach i bez mozliwosci połączenia sie z telefonem. Kupiłem zwykły odtwarzacz multimedialny z allegro za 600zł Kenwood ddx4019bt bo te bajeranckie kombajny z androidem za 1-2tys zł to jednak duży wydatek, zwłaszcza, że trzeba jeszcze czasem dodać inną ramkę albo przewody connect2 do sterowania z kierownicy. Jeszcze czeka mnie wygłuszenie drzwi i
  • Odpowiedz
@Matti28: ja uważam że te dedykowane androidy to mega fajna opcja chociaż tanio nie jest, oczywiście o ile bebechy są w miarę współczesne. No i to andek więc jak wyżej - zawsze jest opcja żeby coś zmodyfikować w sofcie w razie potrzeby. Montowałem takich kilka i fajne, jedynie rzeczywiście jeśli ktoś mocno przykłada wagę do audio to warto je połączyć z jakimś wzmakiem, w takim e39 nawet na seryjnym audio trochę
  • Odpowiedz
@Matti28: w pierwszej kolejności to wejdź w ustawienia i sprawdź jaki masz model sprzętu. Do tego konkretnego ROMU musi to być PX5 (rk3368) albo PX6 (rk3399) albo PX30 (rk3326_mid). Niżej będzie wersja MCU i ona musi mieć któreś z tych oznaczeń: MTCD, MTCE, MTCP, MTCH, HCTG. No i na koniec żeby to wgrać trzeba mieć androida 10, Ty pewnie masz starszego ale jak dwa pierwsze warunki są spełnione to 10 da
Adam26cm - @Matti28: w pierwszej kolejności to wejdź w ustawienia i sprawdź jaki masz...

źródło: comment_1649509780rGie38s4IxsDaymCyqEBth.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Powie mi ktos do czego to jest?

@Matti28: Jeśli mamy czujniki cofania to w citroenie / peugeot idzie sygnał przez fabrycznie radio, a że przez chińczyka nie pójdzie to dodają taki właśnie głośnik aby czujki fabryczne pracowały i pikały
  • Odpowiedz