Wpis z mikrobloga

By podszkolić swoje umiejętności językowe zdecydowałem się wziąść pod uwage,mozliwość lekcji online z korepetytorem.Orientacyjnie wszedłem na preply,by zobaczyć ceny,i lekko mówiąc mnie zamurowało...Ja rozumiem że duża część ludzi tam jest po jakiejś filologi angielskiej lub są native-spekerami,przez co cenią swoje umiejętności,mają do tego prawo.Aczkolwiek cenienie się polskich korepetyrów w widełkach 80-150 zł za godzine,to moim zdaniem lekka przesada...Przecież to olbrzymia kwota,a sama praca nie wydaje mi się być przesadnie trudną...Sam wyceniłym ją na mniej więcej tyle ile zarabiają najlepsi nauczyciele w polskich szkołach.Mniej więcej tyle ile mój kolega płaci brukarzom,za naprawde ciężka fizyczną prace a nie siedzenie przy komputrze z ciepła kawką za pazuchą...

#angielski #zalesie
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mniej więcej tyle ile mój kolega płaci brukarzom,za naprawde ciężka fizyczną prace a nie siedzenie przy komputrze z ciepła kawką za pazuchą...

@neXes: czyli trzeba się było, Jasiu, uczyć, żeby całe życie kamieni nie podawać ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@t3m4: Specjalnie dodałem tą dygresje,bo wiedziałem że u dużej częsci osób spowoduje ból d--y ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dla potomnych chcących mnie j---ć za to sfourmowanie,napisze tylko że każdy powinien otrzymywać uczciwą płace za swoją prace.Niestety ale nie uważam by wszelkiej maści korepetytorzy dośc powszechnego języka jakim jest angielski,zarabiali tak wielkie kwoty.
  • Odpowiedz
@t3m4: Który jednak dość szybko weryfikuje ( ͡° ͜ʖ ͡°) Prędzej się dorobisz i zdobędziesz szacunek społeczny,będąc ogarniętym fizolem niż przysłowiowym Adasiem Miauczyńskim
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@neXes: wziąść xd

Ad rem, a co za problem, żeby się uczyć samodzielnie? Jeśli nie stać cię na takie stawki, to masz multum materiałów w necie do wykorzystania za darmo.
  • Odpowiedz
@Oaken_arm: @krykoz: Spokojnie panowie filologowie,nie uważam żebym miał problem z językiem polskim,mature napisałem na 60 %.Aczkolwiek przyznaje,że gramatyka nie była nigdy moją mocną stroną.Nadal szukam jednak chętnych nauczycieli z chęcią godzinnej konwersacji ze z mną,oferuje 25 zł za godzine.Jesteście chętni?
  • Odpowiedz