Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 652
Co jest największą atrakcją na rodzinnym spacerze w #rosja ? Instalacja promująca symbol kojarzony w cywilizowanym świecie ze: śmiercią tysięcy niewinnych obywateli #ukraina , szabrownictwem, profanacją zwłok, ludobójstwem, gwałtami, pedofilią...

Chyba żaden inny kraj nie wzbudza we mnie większego obrzydzenia ()

#wojna #zbrodniarzewojny #bekazpodludzi
1atilla1 - Co jest największą atrakcją na rodzinnym spacerze w #rosja ? Instalacja pr...

źródło: comment_1649189517ntvX21qILvlkSvRUeSABog.jpg

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
Chyba żaden inny kraj nie wzbudza we mnie większego obrzydzenia

@1atilla1: u mnie jedyny kraj który wzbudza większe obrzydzenie to Ukraina która bohaterów zrobiła sobie ze zwykłych rzeźników ludności cywilnej.
  • Odpowiedz
@alfaiomega1: Nawet jeśli w tym co piszesz, jest trochę prawdy to ich postrzeganie może być zaburzone przez 80 lat, które minęły od czasów banderowskich mordów. Tutaj masz ruskich idiotów w czasie rzeczywistym
  • Odpowiedz
@alfaiomega1: Nie to co my, z takim Piłsudskim. Święty człowiek był, muchy nie skrzywdził ( ͡° ͜ʖ ͡°) U nich bandera ma taki sam wymiar, ktoś kto dał im wolność, jak nam Piłsudski. Reszte się przemilcza, bądź podaje w skrócie.
  • Odpowiedz
@Stallion45: ale czy to znaczy że z każdym dniem który mija zbrodnia którą popełnili ruscy staje się mniej ważna, traci na ważności ??? Chyba nie wydaje mi się że dopóki winni nie zostaną osądzeni i ukarani ta zbrodnia będzie ciągle tak samo aktualna, i to samo odnosi się do rzezi wołyńskiej
  • Odpowiedz
@XanderPLXE: Bandera nie dał wolności Ukraińcom, Piłsudzki nie był skrajnym nacjonalistą, oraz nie założył organizacji której jawnym celem było stworzenie państwa jednoetnicznego w którym inne nacje miały być przesiedlone lub eksterminowane.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 17
@alfaiomega1: ten temat w Ukrainie nie jest taki zero jedynkowy jak u nas. Przede wszystkim u nich UPA utożsamiana jest z oporem przeciwko armii czerwonej, a nie rzezią Polaków. Nasza wspolna historia jest traumatyczna, ale będziemy o niej rozmawiać po wojnie, zwłaszcza że
dziś mamy wspólnego wroga i musimy razem sobie pomagać zamiast rozdrapywać rany sprzed 80 lat.
  • Odpowiedz
@alfaiomega1: Tak sami Piłsudski nie dał nam wolności. Wolność wywalczyli nam na wielu płaszczyznach bardzo wielu ludzi.
Inne nacje nie, ale przeciwnicy polityczni lądowali w specjalnie przygotowanym obozie albo zdarzało im się znikać na zawsze. No i rozwiązaniem kwestii czerwonej zarazy według niego był wjazd na Kijów, co ledwo potem przetrwaliśmy wysiłkiem narodu i innych dowódców jak i debilizmowi Stalina.
  • Odpowiedz
@XanderPLXE: Piłsudski był dzbanem i ma sporo na sumieniu, ale nie porównuj go z Banderą.
@alfaiomega1: No cóż, dziwnie może to zabrzmi ale tak jest. Zbrodnie z lat 40 nie budzą już takich emocji jak mordowanie cywili w latach 20 XXI wieku. Wczoraj kłóciłem się tutaj z dzbanem, który uważał, że nie można aktualnie pisać o zbrodniach UPA dziś widzę kolej na idiotę z drugiej skrajności relatywizującego ruskie
  • Odpowiedz
@XanderPLXE: wiadomo że nie był sam ale miał w tym swoją widoczną część, poza tym nie jestem jakimś wielkim fanem Piłsudzkiego wiem że miał swoje na sumieniu, ale wiem też że nie planował eksterminacji całych narodów a wręcz przeciwnie chciał stworzyć unie wielonarodową.
  • Odpowiedz