Wpis z mikrobloga

Wytłumaczcie mi jedną rzecz. Jak to jest że każdy kto skrytykuje Ukrów jest traktowany jako ruski agent? Robicie to po złości, dla beki czy może brak wam argumentów? Co jak nie cierpię i kacapów, i banderowców? Wtedy też jestem ruską onucą? Pytam z ciekawości, bo oczywiście nie przeszkadzają mi obelgi ćwierćinteligentów- po prostu zastanawia mnie ta zajadła ofensywa każdego wpisu który nie stawia w dobrym świetle boskiego narodu Ukraińskiego.
Dziś przedstawiłem prawdziwą historię że kolega puka Ukrainkę-
FEJK!!!
BYŁEM TĄ UKRAINKĄ!!!
ONUCO POKAŻ DOWODY!!!
Przecież TO NIEMOŻLIWE że ktoś uprawia z kimś seks!!! XD

Identycznie było na początku z Covidem- każdy wpis który podważał obostrzenia i śmiertelność wirusa z góry był nazywany szurem i basta.
Skończyło się tak że większość przejrzała na oczy i wyśmiała tą pseudo pandemię. Mam nadzieję że z Ukrami będzie tak samo. Jak troszeczkę u nas pomieszkają i zaczną ostro stawiać warunki, a Polacy będą żreć tynk ze ściany bo na tyle będzie ich stać, to zmienicie zdanie na temat tego rozdawnictwa i włażenia im w dupę.
#ukraina #rosja
  • 15
@Pogromca_pedryli: moim zdaniem to po prostu wynik paranoi jak patrzę na ten konflikt bardziej "na chłodno" i nie popadam w hurranarrację ukraińską czy ruską jednak nie zmienia to faktu ze sympatyzuje zdecydowanie bardziej z ukrainą jako państwem aniżeli obecnym państwem rosyjskim co nie oznacza że uważam ukraine za idealną bo ma naprawde wiele wiele wad
@Pogromca_pedryli: Ponieważ trwa wojna propagandowa, aby nie wzniecać jakichkolwiek nastrojów antyukraińskich, wszelkie krytyki w ich stronę są od razu likwidowane.

Podobnie rzecz się ma do informacji prorosyjskich, jest też embargo na informacje o ich sukcesach militarnych.

Wojna ma różne domeny jedną z nich jest wojna informacyjna.
@Pogromca_pedryli: Bo wykopki to takie flagi na wietrze, jak im zawieje wiatr tak będzie, a każdy sprzeciw czy własne zdanie będzie miało kontrargument „debil/szur/ruska onuca”. Wystarczy dobrze poszukać jak wykopki cisnęły bekę z Ukraińców na tagach, teraz nagle każdy ich tak kocha i wspiera, że mało w dupę im nie wejdą, znudzą się lub skończy się wojna i memy na tag wrócą szybciej niż się ktoś będzie spodziewał XD