Aktywne Wpisy
Roess +36
Zbiornik w Raciborzu oddany w 2020 r. ale nieeeee... pis nie budował wałów xxxDDDD
#powodz
#powodz
oficjalniemartwa +188
Wszystkim zjebom co wyśmiewają ratowanie zwierząt pragnę przypomnieć, że w '97 zginęło
około miliona kur, kogutów i kurczaków, 5 900 świń, 1 900 krów i byków i 260 owiec, co odbiło się na wielu gospodarstwach.
Ja tam wolę uratować jedną świnie niż 5 głupich ludzi, bo z niej jest realnie większy pożytek.
#powodz #zwierzeta
około miliona kur, kogutów i kurczaków, 5 900 świń, 1 900 krów i byków i 260 owiec, co odbiło się na wielu gospodarstwach.
Ja tam wolę uratować jedną świnie niż 5 głupich ludzi, bo z niej jest realnie większy pożytek.
#powodz #zwierzeta
#wojna #rosja #ekonomia #konfederacja #gielda
@ps0lak: a my mieszkamy w Polsce więc ruble mam niepotrzebne do niczego
Poza tym przelew zasiłku na konto to nie zarobek na inwestycjach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dużą część Rosjan nie stać na owoce, bo od 2014r. ceny poszybowały. Zaczęli uprawiać działki pod domem.
Słaba Rosja nie będzie atakowała.
Na razie nie ma chętnych, aby kupować w rublach. Chinom gaz Rosja sprzedaje po kosztach.
Kolejne lata to będzie smuta w Rosji.
Jeśli ktoś myśli inaczej to dla niego myślę że już nie ma nadziei.
Po za zniszczeniami budynków to Polacy gospodarczo dostaną bardziej niż zachodnia Ukraina.
https://www.wykop.pl/link/6589519/jak-rosja-manipuluje-kursem-rubla/
Właśnie przetestowałem, miałem na revolucie dosłownie parę rubli i wymieniłem na GBP bez problemu.
- kurs rubla jest normalny
- kurs rubla nie jest normalny
- to kłamstwo nikt nie kupuje rubla
- revolut bez problemu kupuje rubla
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zobacz że programiści przestali wyjeżdżać z Rosji. Wcale nie przez to że teraz potrzebują zgody FSB na wyjazd.
Kurs rubla też rośnie. Wcale nie przez żadne manipulacje.
https://bluedollar.net/
@P0G0: 15.19 rub = 0.11 gbp
138 rub za gbp = 104 rub za USD
czyli "troszkę" więcej niż te 83, tak dokładnie to o 25% więcej. Więc myślę że to jest właśnie rynkowy kurs przy czym i tak Revolut tutaj raczej limituje maksymalną kwotę, wątpię żebyś kupił od nich za ruble $10 000 usd.
Siedzi baca na kamieniu. Przechodzi obok niego facet i mówi:
- Ładnego psa macie baco. Za ile go sprzedacie?
- Za milion złotych.
- Zwariowaliście? Nikt za tyle psa