Aktywne Wpisy

PanMaglev +443

Polejmnie +605
Niewidomy i niepełnosprawny chłopak chorujący na porażenie mózgowe, mający problem z kontrolowaniem rąk niechcący dotyka w autobusie kobietę jak się później okazało pracującą w policji, a funkcjonariusze 2 dni później zabierają go o 6:00 rano na komisariat i stawiają zarzut doprowadzenia kobiety do innej czynności seksualnej?!
Tylko dwa dni zajęła policji identyfikacja osoby niepełnosprawnej i zabranie jej o 6:00 rano na komendę. Chciałbym żeby w każdym przypadku policja tak sprawnie działała, nie
Tylko dwa dni zajęła policji identyfikacja osoby niepełnosprawnej i zabranie jej o 6:00 rano na komendę. Chciałbym żeby w każdym przypadku policja tak sprawnie działała, nie
źródło: Screenshot_20240725_115424_Chrome
Pobierz

Tematyka gender oraz płciowość człowieka, która nie ogranicza się do penis-wagina, jest ważnym tematem na praktycznie wszystkich uczelniach ze światowej topki.
Oczywiście prawaki, kuce, katole czy inne konserwole będą cisną bekę, że jak jak to tożsamość płciowa? jaka znowu płeć chromosomalna? Jaka znowu płeć psychologiczna. Paaaanie idź pan w uj z tymi pedaułskimi wymysłami, ja dziś muszę się #!$%@?ć bo mecz leci.
Niestety dla konserw, temat nie jest poruszany tylko przez Juleczki, ale naprawdę jak wałkowany przez środowisko naukowe.
No, ale na wykopie widać niektórzy z jaskini wyszli może technicznie, ale umysł dalej tkwi w prehistorii.
Zwróćcie uwagę na poniższym zrzucie ekranu jaki odzew na chłopsko-rozumski komentarz
Oczywiście podejście typu: tylko penis, tylko wagina, tylko chłop, tylko dziewczyna mają podejście osoby, które są jednocześnie antyszczepami, popierają Rosję i PiS xD
#bekazprawakow #neuropa
źródło: comment_1648619650QtHq51V8vKEPs2G2MjGZGj.jpg
Pobierz@Fifeczek: Jeśli środowiska naukowe jest "zjedzone", to skąd wiesz, to co wiesz na temat płci?
@kwaz1: A może kuce wyjadą do kraju, gdzie będą szczęśliwe, to znaczy do Rosji albo Afganistanu?
boolean, jak stan logiczny w matematyce. Dla mnie to są jakieś nowe pseudoterminy, mające znaczenie takie jak "kwadrat ostrokątny", "kwadrat rozwartokątny". Nie. Kwadrat jest jeden - ma jedno założenie. Koniec kropka. Dorabianie do tego innych znaczeń, czy co gorsza ideologi jest mieszaniem pojęć i być może celowym wywołaniem zamętu przez pewne środowiska.Później taka Julka twierdzi, że nie można określić płci płodu. W jakimś stopniu ktoś spostrzegawczy zorientuje się, że nie chodziło jej o pfu! "płeć chormosonalną". No dobrze, tylko nadal celowo wprowadza się błędne nowe terminy na rzeczy, które w wielu przypadków są jednostkami chorobowymi i mają swoje medyczne nazewnictwa.
Ktoś powie, że to tylko kwestia nazewnictwa, dobrze tylko jestem ciekaw, co to jest ta mityczna
@szpongiel: Chyba na twitterze. U nas tak nie ma. Co robi zachód mało mnie interesuje, bo nie żyjemy na zachodzie tylko w Polsce.
Poza tym Polska jest w zachodniej strefie wpływów kulturowych. Nie sądzę aby tym wpływom się długofalowo oparła niczym wioska galów imperium rzymskiemu w znanej kreskówce.
Nie wiem gdzie dla Ciebie leży granica między lewicowe, a prawicowe ale czy na pewno wszyscy poza lewicą mają w Polsce prawicowe poglądy? Tak naprawdę to balans jest zdrowy. Trochę progresywności i trochę konserwatyzmu. Skrajności prowadzą
Płeć biologiczną zawsze da się stwierdzić. Wystarczy zrobić badanie na kariotyp, ale widzę że ciebie przerasta wiedza medyczna dx
@PrzeKomentator: xD
Od 15 lat polacy zbytnio nie zmienili zdania w kwestii lgbt, więc no xd Przy aborcji sie zmieniło dopiero wtedy gdy PiS ja chciał zaostrzyć.
Ja się zgodze, balans jest potrzebny, bo masz albo brak rozwoju, albo wszystko jest tak, ze nie wiadomo jakie są już zasady, problem w tym, że u nas dosłownie masz dominująca prawice.
PiS? Czysta prawica, w ostatnich latach skręciła w bardziej skrajne regiony względem tego co byli przed 2015.
PO? Centro prawica, w ostatnich latach to jest po 2015, zaczeli bardziej się liberalizować i zmierzać w strone centrum, ale dalej na ogół ich można opisać
@Serghio: No i widzisz, zacząłeś zadawać pytania, jeśli naprawdę interesuję Cie poznanie na nie odpowiedzi, to chętnie odpowiem, sam sobie możesz później wyrobić opinię.
Zgadzam się z tobą że pojęcia takiego jak "płeć psychologiczna" wcześniej w polskim nie mieliśmy i na pewno dużo niezrozumienia i problemów wynika z tych niedogodności w tłumaczeniu angielskiego "gender". Natomiast kiedyś nie mieliśmy w polskim również takiego słowa jak "komputer" albo "armata" i dopóki nie pojawiła się konieczność nazywania komputerów i armat to nie było to problemem. Ale czasy się zmieniły i język polski dostosował się do nowej rzeczywistości, jak już to z językami bywa. Tak samo kiedyś nie wiedziano zbyt wiele o płciach i jedno słowo wystarczyło by opisać, jak się okazuje, dość skomplikowaną rzecz jaką jest płeć. A dlaczego jest bardziej skomplikowana niż nam sie
Sam pewnie przyznasz i zauważyłeś, że przechodząc przez system edukacji zaczyna się od tłumaczenia dzieciom łatwych pojęć a następnie przechodzi się na coraz bardziej skomplikowane. W pewnym sensie tak wyglądał też rozwój
@Fifeczek: Badania nad masą rzeczy prowadzi się do kilku, kilkunastu lat, i co w związku z tym? Jeśli za kryterium "ważności" nauki weźmiemy czas jaki poświęciliśmy jako ludzkość na badania, to skończymy z kosmologią arystotelesowską zamiast współczesnej nauki o kosmosie.
a ja może poproszę 3 opcje: #!$%@? się ode mnie i identyfikujcie się z czym chcecie, nie obchodzi mnie to, nie chce mi się wszędzie o tym słuchać/czytać xD
...fizyka jest relatywistyczna.
Brawo, odkryłeś, że nauka się zmienia i dochodzi do nowych, lepszych wniosków.
Proszę nie mierzyć wszystkich swoją miarą, trochę w tym siedzę i wiem na czym polegają badania naukowe bo moją pracą jest częsta ich analiza i stawianie antytez do danych badań i szukanie dziury w całym