Wpis z mikrobloga

@chosenon3: Zawsze miałem z tym problem, malitol trochę średni :/. W tym roku już dwa razy robiłem lody z mrożonych truskawek + białko serwatkowe + śmietanka 30% bo kupiłem sensowny blender - mega wychodzą i będę eksperymentował z gorzka czeko i innymi jagodami ( ͡° ͜ʖ ͡°) nie trzeba nawet erytrolu imo s szczególności jak dajesz już slodzikowane białko
@chosenon3: dokładnie jak @Xinnoth mówi. ja robię bez białka, tylko mrożone owoce i śmietana 36% też zimna.
ALE
na szczęście żabka ostatnio ułatwiła mi życie i zrobili takie cudo
skład gituwa (bez maltitolu!!! wow - erytrytol), dużo lepszy niż breyers (bo od biedy to breyers czasem też może być). to małe opakowanie, ale ostatecznie cenowo wychodzą jak wszystkie lody z dobrym składem /100ml
@chosenon3: smakują jak zupełnie normalne lody. Jak masz chętkę to poszukać warto. Może zasiąść w Żabce czy ściągną.
Jak będziesz we Wrocławiu w sezonie letnim to też są ze trzy miejsca gdzie dostaniesz smaczne lody.