Wpis z mikrobloga

@NoJakNieJakTak: xD #!$%@? mnie ta logika Roli:

- robimy coś pięknego, czego NIKT nie zrobił dla nas w 39 (czemu? #!$%@? wie, patrz punk 3)
- ale jednak płacimy za to cenę, patrzta jak drogo
- ej może nie róbmy jednak dla nich tego

xD Czyli zróbmy jak inni w 39, patrzmy na własny interes i opłacalność i nie pomagajmy xD A potem Ukraińcy będą przez 100 lat jak my gadać,
  • Odpowiedz
@iAmTS: Konfiarze nie umieją się zdecydować czy "należy pomagać" czy "mamy tylko interesy"

albo czy "jesteśmy po stronie Ukrainy" czy "należy zachować neutralność żeby się nie narażać"

Nich mi jakiś kuc powie o co tu chodzi
@vrim @sorek @milymirek
czekam na fikołki
  • Odpowiedz
Nie jest dziennikarzem partii, nie kombinuj

@milymirek: A już chciałem cię pochwalić.
Teraz będziesz udawał że Rola nie jest związany z Konfederacją?
  • Odpowiedz
Jak dziennikarz zaprasza i popiera jakąś partię, to to jest dziennikarz partii?

@milymirek: Aha, czyli teraz będziesz udawał że to nie jest dziennikarz partii.

Dlaczego mnie zmuszasz do pisania o Roli.

@milymirek: W taki razie zadam ci pytanie co do wypowiedzi twojego króla, czyli twojego najwłaściwszego guru.

Która jego wypowiedź jest prawdziwa. Ta w której mówi że polskich żołnierzy należy wysyłać na konflikty zbrojne na całym świecie żeby nabyli doświadczenia,
  • Odpowiedz
Aha, czyli teraz będziesz udawał że to nie jest dziennikarz partii.

@M_xxx: Zapętliłeś się. xD Już na to odpowiedziałem.

Która jego wypowiedź jest prawdziwa. Ta w której mówi że polskich żołnierzy należy wysyłać na konflikty zbrojne na całym świecie żeby nabyli doświadczenia, bo tak stworzymy sobie armię zwycięzców,

czy jego wypowiedź że w konfliktach zbrojnych innych krajów należy zachować neutralność i nie stawać po żadnej ze stron bo to ich sprawa
  • Odpowiedz
@milymirek: Może zapytam inaczej.
Konfederacja w sprawie konfliktu Ukrainy i Rosji zachowuje neutralność czy jest po stronie Ukrainy?

Nie wiem po co zasypujesz mnie tymi linkami.
  • Odpowiedz
@M_xxx: Jest po stronie Ukrainy i chce żeby wygrała Ukraina.
I cieszy się z oddolnej pomocy Ukrainie.
I popiera wsparcie jak wysyłanie broni Ukrainie.
I chyba jakby wojskowi chcieli do tej legii cudzoziemskiej dołączyć, to też by było wg nich ok, właśnie żeby wesprzeć ale też żeby mieli praktykę nasi żołnierze.
  • Odpowiedz
@milymirek: Wiesz o tym że padła masa wypowiedzi Konfederatów przed wojną że w takich sytuacjach nie należy popierać żadnej ze stron? A i pewnie znalazłbym takie po wybuchu wojny (#!$%@?ąc od mniej znanych działaczy KORWiN którzy wręcz popierają Rosję)
  • Odpowiedz