Wpis z mikrobloga

Ja nie wiem skąd taka popularność odżywek białkowych. Chu... wie gdzie i jak to jest produkowane i z czego. Smak zazwyczaj taki, że trzeba nos zatkać, a jak zostawisz szejkera na 5 minut, to tak zaśmierdnie że out

Tymczasem taki Skyr: 23 g białka, 270 kcal, wyśmienity smak, naturalne składniki, świeżo "wyciśnięty" z krowy

No i w czym to gorsze? Chyba w tym, że lamusy nie potrafią układać makro

#silownia #dieta
Radek41 - Ja nie wiem skąd taka popularność odżywek białkowych. Chu... wie gdzie i ja...

źródło: comment_1648382895N42LU0bXGK9gFjtCPFxN47.jpg

Pobierz
  • 18
@Defined: ale po co ci 80g białka z odżywki w diecie? dla chłopa 80 kg to jest 50% zapotrzebowania, z odżywki xD
@Eustachy_goli_pachy: no ale to ma znaczenie tylko dla osób z dietą 1500 kcal, bo każda normalna osoba 2500 kcal+ przecież zmieści to w diecie

a co do ceny zgoda
@Charlie_Baker: tutaj jest jakieś 33g węglowodanów, ale nie rozumiem co to za big deal? mniej ryżu/makaronu se wp... w kolejnym posiłku i się wyrówna, albo zjesz banana mniej

dodatkowo dieta bardziej zróżnicowana, a nie jakiś izolat robiony 5 lat temu z siadłego mleka w rumuńskiej fabryce
@Radek41: Jem 200-250 białka dziennie, nie pamietam kiedy używałem izolatu. Zwyczajnie szkoda mi kcal na proch, wole #!$%@? serek wiejski, albo twaróg. Izolat przydaje się tylko w sytuacjach awaryjnych. Z odpowiednio zbilansowana dieta trudno mi dla niego znaleźć zastosowanie prócz dodatków do jakichś fit deserów.
no takie wysoko przetworzone produkty to samo zdrowie.

I do tego z Piątnicy, #!$%@? z cukrem, dużą ceną

@Circle98: porównujesz skyr do białka w prochu, białko w prochu to na pewno samo zdrowie ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Wszystko jest złe, ogarnijcie się
@Circle98: chłopie, ale co tu jest do porównania? To tak jakbyś porównał 3 choroby:
- kaszel (białko z kurczaka)
- HIV/AIDS (skyr jogurt białkowy)
- RAK czy inny nowotwór (białko w prochu)

Różnica między białkiem w prochu a skyrem to jak różnica między nowotworem i AIDS - czyli i tak #!$%@?