Aktywne Wpisy

editores +65
Podatek katastralny ZAWSZE prędzej czy później dotyczy wszystkich. Tak zrobili na Litwie.
Zwolennicy tego podatku to niebezpieczni durnie. Kataster oznacza katastrofę dla ludzi biedniejszych, chorych, emerytów.
To wprost prowadzi do wyrzucenia ludzi na ulice i bezdomności. Tak to działa w USA.
#kataster #pozyteczniidioci #nieruchomosci
Zwolennicy tego podatku to niebezpieczni durnie. Kataster oznacza katastrofę dla ludzi biedniejszych, chorych, emerytów.
To wprost prowadzi do wyrzucenia ludzi na ulice i bezdomności. Tak to działa w USA.
#kataster #pozyteczniidioci #nieruchomosci

heksengerg +2
Jak zamknąć buzię ośmiolatkowi?
Po prostu powiedzcie mi, że istnieje jakiś sposób. On nie zamyka się WCALE. Wstaje – śpiewa. Je – komentuje. Idzie do toalety – gada do siebie. I to regularnie!
Śpiewa. Krzyczy. Nagle coś wykrzykuje – podczas odrabiania lekcji, albo po prostu siedząc sobie cicho na podłodze, w absolutnej ciszy. Bez żadnego powodu. Już chyba ze sto razy tak mnie przestraszył, że serce mi zamarło.
Rozmowy?
Po prostu powiedzcie mi, że istnieje jakiś sposób. On nie zamyka się WCALE. Wstaje – śpiewa. Je – komentuje. Idzie do toalety – gada do siebie. I to regularnie!
Śpiewa. Krzyczy. Nagle coś wykrzykuje – podczas odrabiania lekcji, albo po prostu siedząc sobie cicho na podłodze, w absolutnej ciszy. Bez żadnego powodu. Już chyba ze sto razy tak mnie przestraszył, że serce mi zamarło.
Rozmowy?

A jak zwróci im się uwagę na światłach to tak śmiesznie się denerwują XD
#rower #polskiedrogi #pytanie
@okno2137: trzeba rozróżnić rowerzystów od "kolarzy" i wziąć poprawkę na to, że jeszcze spora część ścieżek prowadzi z nikąd do nikąd, albo kończy się w nieoczekiwanym momencie i nagle pojawia po drugiej stronie ulicy
@okno2137: bo ci żaden fagas drogi nie zajedzie gdy będzie skręcał swoim paseratti w prawo do monopolowego.
@okno2137: To zależy. W mieście czuję się dużo bezpieczniej na drodze niż na ścieżce, poza miastem wolę wybierać ścieżki lub wiejskie asfalty. Problem z naszymi ścieżkami jest taki, że potrafią się nagle skończyć albo przeskakiwać z lewej strony na prawą 5 razy na odcinku jednego kilometra. Szkoda nerwów.
Komentarz usunięty przez autora
@okno2137: tak, bo jedziesz: w jednym ciągu z osobami, które znają przepisy; osobami, które jeżdżą w miarę przewidywalnie, planują swoje manewry z wyprzedzeniem i wiedzą, że nie są sami na drodze; jezdnią zazwyczaj jest szybciej, nie musisz na skrzyżowaniach (na swoim zielonym) zwalniać, bo ktoś jadący z poprzecznej właśnie planuje skręcić i zatarasował "ścieżkę"; nie masz wyjazdów
pozdrawiam cieplutko ʕ•ᴥ•ʔ
źródło: comment_1648145016aX0Nqan7BSigYejSd0coeC.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@Singularity00: bo każdy kto myśli wie że nasze drogi dla rowerów to żart więc nawet służby za to nie łapią zbytnio
@s---k: potwierdzam. Zrobiliśmy kiedyś z kolegą bodaj 400 km pętli w Holandii, po drodze mijając
Albo mają wyłącznie rekreacyjne uzasadnienie. Ja czuję się bezpieczniej w mieście na drodze żadne dziecko mi nie wybiegnie, plus na skrzyżowaniu kierowcy lepiej mnie widzą.
@okno2137: bo szwagier ma firmę co robi kostkę brukowa