Wpis z mikrobloga

@Kanapaisofawjednym: co ma jedno do drugiego? czyli wcześniej przez ULGĘ straciło 3.1 mln ludzi? Jakoś nikt się tym nie chwalił ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zauważ jeszcze, że parę dobrych milionów ludzi (pewnie z 10) zarabiających do 2500 netto, nie odczuje żadnej różnicy bo i tak nie płacą PIT xD

kolejna rzecz, składkę zdrowotną odliczysz od dochodu, a nie od podatku jak wcześniej, a o składce zdrowotnej już
Dla mnie zmiany na plus i tyle.

@Kanapaisofawjednym: zdajesz sobie sprawę, że brzmisz jak typowy wyborca pis?

Ja mam 500 w kieszeni, dla mnie to dobrze.
A to, że komuś zabrali 600, ograniczyli inwestycje to już nieważne i tego nie powiedzą.

Ty widzisz, że Tobie lepiej, a to, że w innych gałęziach jest gorzej lub bez zmian to nieistotne i o tym nikt nie powie.
Nie łap się na kiełbasę wyborczą
@Kanapaisofawjednym: typie xD

Chwalą się, że obniżają podatki. (Nie neguję tego, cieszy mnie to)
ALE
Obniżają podatek ponad 10 milinom ludzi którzy podatku nie płacą i się tym szczycą i to jest na nagłówkach (to jest tania kiełbasa wyborcza która mnie boli)
A ludziom którzy płacą podatek obniżają jedynie o wartość składki zdrowotnej x 12% - gdzie składka zdrowotna nigdy nie miała być kosztem ani podatkiem tylko odrębnym funduszem żeby pieniądze
widzę ze Cię boli

@Kanapaisofawjednym: tylko to, że ludzie się na to złapią.

Czyli mnie i Ciebie cieszy obniżka PIT

@Kanapaisofawjednym: no mnie tak średnio bo wiem jak działają i gdzie trafiają podatki i wiem, że samorządy ich sobie nie wyczarują czyli wszyscy to odczujemy ale z czasem,

jasne ze tez widzę propagandowa nutkę tego działania, ale nie był to temat naszej dyskusji.

@Kanapaisofawjednym: to zawsze jest temat dyskusji