Aktywne Wpisy
Mega_Smieszek +808
RazumichinZiK +62
O wow, wyk0pki masowo nawoływali się do zgłaszania Grooveera, który NIE ZŁAMAŁ ani jednego punktu regulaminu i doprowadzili do jego zbanowania? Nowe, nie znałem.
Jesteście manipulatorami i wrogami wolności słowa. Macie gęby pełne frazesów o "cywilizacji" i "wolnym zachodnim świecie", a nie macie pojęcia czym jest prawdziwa wolność. Jesteście tylko kolejną smutną gawiedzią, która postrzega świat jako zbiór jednokolorowych i jednoznacznych sytuacji.
Jesteście wrogami cywilizacji.
Murem za @Grooveer!
#ukraina #rosja #
Jesteście manipulatorami i wrogami wolności słowa. Macie gęby pełne frazesów o "cywilizacji" i "wolnym zachodnim świecie", a nie macie pojęcia czym jest prawdziwa wolność. Jesteście tylko kolejną smutną gawiedzią, która postrzega świat jako zbiór jednokolorowych i jednoznacznych sytuacji.
Jesteście wrogami cywilizacji.
Murem za @Grooveer!
#ukraina #rosja #
#gielda #bekazpisu
na likwidacji ulgi dla klasy średniej zyska 3.1 mln osób ( ͡° ͜ʖ ͡°) (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
super ulga bulwo
Zauważ jeszcze, że parę dobrych milionów ludzi (pewnie z 10) zarabiających do 2500 netto, nie odczuje żadnej różnicy bo i tak nie płacą PIT xD
kolejna rzecz, składkę zdrowotną odliczysz od dochodu, a nie od podatku jak wcześniej, a o składce zdrowotnej już
Jasne, ze stracili na uldze, z drugiej strony mi wyrównali straty „w zwuazku z ta niby ulga”, wiec praktycznie z niej nie korzystałem. Dla mnie zmiany na plus i tyle.
@Kanapaisofawjednym: zdajesz sobie sprawę, że brzmisz jak typowy wyborca pis?
Ja mam 500 w kieszeni, dla mnie to dobrze.
A to, że komuś zabrali 600, ograniczyli inwestycje to już nieważne i tego nie powiedzą.
Ty widzisz, że Tobie lepiej, a to, że w innych gałęziach jest gorzej lub bez zmian to nieistotne i o tym nikt nie powie.
Nie łap się na kiełbasę wyborczą
Chwalą się, że obniżają podatki. (Nie neguję tego, cieszy mnie to)
ALE
Obniżają podatek ponad 10 milinom ludzi którzy podatku nie płacą i się tym szczycą i to jest na nagłówkach (to jest tania kiełbasa wyborcza która mnie boli)
A ludziom którzy płacą podatek obniżają jedynie o wartość składki zdrowotnej x 12% - gdzie składka zdrowotna nigdy nie miała być kosztem ani podatkiem tylko odrębnym funduszem żeby pieniądze
Co do polityki, jasne ze tez widzę propagandowa nutkę tego działania, ale nie był to temat naszej dyskusji.
Dobrego dnia i dzieki, ze bez wyzwisk.
@Kanapaisofawjednym: tylko to, że ludzie się na to złapią.
@Kanapaisofawjednym: no mnie tak średnio bo wiem jak działają i gdzie trafiają podatki i wiem, że samorządy ich sobie nie wyczarują czyli wszyscy to odczujemy ale z czasem,
@Kanapaisofawjednym: to zawsze jest temat dyskusji