Wpis z mikrobloga

Mój przepis na świetną sałatkę do mięsa (proporcje wybierzcie według siebie):
- pomidory
- żółty ser, ja używam cantal (wyśmienity francuski ser), ale możecie użyć cheddara
- zielone pesto

Przygotowanie:
- usuwamy gniazda z pomidorów, to, co zostało kroimy w kostkę
- ser kroimy w kostkę i dodajemy do pomidorów
- dodajemy trochę pesto i mieszamy, nie dodajemy za dużo, całość powinna się zrobić lekko zielonkawa po wymieszaniu

#kuchnia #gotujzwykopem

--
Wszystkie nieodpowiednie komentarze będą usuwane
  • 7
@NadiaFrance: o widzisz, bo mnie zawsze ten fenomen dziwił... Mi raczej przeszkadza skórka, szczególnie w pomidorach hodowanych poza sezonem, więc oparzam przed dalszym wykorzystaniem
@moll: gniazda mają zupelnie inny smak niż miąższ. Są raczej kwaśne, a reszta jest słodkawa i nie do każdej potrawy pasują. Ja generalnie prawie zawsze wyrzucam gniazda z wyjątkiem pomidorów krojonych w plastry na kanapkę czy do mozarelli.
Plus dużo w nich soku i może wszystko pływać.