Wpis z mikrobloga

@jaHejter: Wiecie jak łatwo zrobić własny majonez i jest lepszy od kieleckiego i tego winiary z krwią. I mozna sobie ustalic smak pod siebie. Juz nie bede mowic, ze z 30 jajek zrobicie kilka słoików majonezu i taniej was wyjdzie.
  • Odpowiedz
e385


@jaHejter:

Sól wapniowo-disodowa (EDTA) to substancja chelatująca metale. Właściwość tę wykorzystuje się w produkcji tkanin, papieru oraz w wielu zastosowaniach specjalistycznych. EDTA jest także dodatkiem do żywności o symbolu E385. Pełni rolę przeciwutleniacza i sekwestrantu. Najczęściej znajduje się w majonezach.


smacznego i nie wierze w to , ze jest to BEZPIECZNE na pewno ma to wpływ na zdrowie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@Usunelem_Konto: #!$%@? z tym kwaskiem cytrynowym i e385 aż mi niedobrze

Winiary był smaczny i nie #!$%@?ł tak octem jak kielecki co wypala kubki smakowe

Ale z racji sytuacji po prostu będę robił sam swój majonez i tyle
  • Odpowiedz
@OCIEBATON: po cholerę dodawać kwas cytrynowy + ocet? a wystarczy jeden z tych 2 składników (sok cytrynowy lepszy) sam skład tego winiary jest beznadziejny i nie ma on smaku prawdziwego majonezu. Z tym E385 nie #!$%@? bo taka prawda na pewno ma wpływ na zdrowie. Własny majonez i tak jest o niebo lepszy wiec polecam jest łatwy do zrobienia i smak jest inny niz to coś w tych sloikach.
  • Odpowiedz
@Usunelem_Konto: Kielecki ma sfałszowany skład. Sprawdź gdzie w składzie Kieleckiego jest ocet (poza składem musztardy)... nie ma. Trzeba mieć niesprawne kubki smakowe, żeby stwierdzić, że go tam nie ma. Tak samo nie ma tam chemii ( ͡º ͜ʖ͡º)


@ochar: Skład: olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%). Bez substancji konserwujących.
  • Odpowiedz