Wpis z mikrobloga

Jako, że mój szurski umysł wychodzi poza obręb głowy, chłop postanowił założyć sobie ogród warzywny, żeby w razie klęski głodu móc się jakotako wyżywić. To na razie początek, tak w ramach przetarcia sobie szlaku i nabycia wiedzy, ale z czasem myśle go rozbudować. Dumny ze mnie szur ( ͡° ͜ʖ ͡°) #ogrodnictwo #ogrod #heheszki
Wiecznie-zmelinowany - Jako, że mój szurski umysł wychodzi poza obręb głowy, chłop po...

źródło: comment_1647695918IZIuTXCaLoPEpdP7Qhs5m0.jpg

Pobierz
  • 69
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PanPinokio To są zawiasy do nadstawek paletowych ale gotowe nadstawki na palety też są tanie i nie trzeba się pierniczyc że skręcaniem dodatkowo podobno są zabezpieczone przeciwgrzybicznie. Do kupienia w skupach palet albo na olx dużo ludzi sprzedaje za grosze. Ja je wziąłem z budowy bo miały wylądować w śmietniku.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@HienaCmentarna87: podobno krety nie lubią aksamitek, a nasturcje wyganiają mrowki z ich Kolonia mszyc, jak, idzie gdzieś nitka mrówek po drzewie to mają pewnie tam mszyce. Dlatego warto takie kwiatki okolicy posadzic
  • Odpowiedz
Kiedyś na reddicie czytałem, ze aby jakoś przeżyć bez większego dostępu do żywności ze sklepów potrzeba około 500-1000m.kw ziemi na osobę na rok a niektóre źródła mówią o polowe hektara na jedna rodzine. To co tu masz starczy ci na tydzień może dwa

@dildo-vaggins: w naszym klimacie masz zbiory jeden raz w roku i to ci starczy na kilka miesięcy. Dlatego musisz mieć zapasy makaronu, kaszy, ryżu, oleju i konserwy
  • Odpowiedz