@Pippo bardzo fajnie, piękne widoki, dużo pracy za dobre pieniądze Tylko pogoda strasznie zmienna, może być słoneczko i czyste niebo, a jak ubierzesz kurtkę i wyjdziesz na dwór to nie zdążysz spalić fajki i jest śnieżyca z widocznością 2 metrów xD
@lewniesprzymierzasiezkojotem z pracą jest luzik, jeśli znasz angielski to w ogóle jest super Ludzie bardzo mili i pomocni, gorzej jest z mieszkaniami, bardzo ich mało
@lijka: kiedys jakis ziomek mi opowiadal zeleci na Islandie wypasac owce, i ten "program" jakos sie fachowo nazywa, masz spanko i jedzenie za pomoc w gospodarstwie
@lewniesprzymierzasiezkojotem owieczek tutaj jest multum, tak samo jak koni Tylko, że oni mają takie mniejsze konie niż u nas w Polsce, takie bardziej kucykowate
@Precypitat kurcze, niestety nie Ale niedlugo, jak pojawi się bardziej wiosna to planujemy popłynąć na wyspę Vestmannaeyjar :) Mam nadzieję, że będzie wtedy dużo puffinków :D
@lijka: na pewno, chociaż ja puffinkową orgię przeżyłem na klifach Bjargtangar. Fotograficzny raj, polecam. A na Vestmannaeyjar nie trafiłem, ale może kiedyś wrócę... A basen szukaj pod Seljavallalaug jbc. Polecam.
Pozdrawiam Was serdecznie i łapcie zdjęcie ładnego wodospadu, który ostatnio odwiedziłam
Tylko pogoda strasznie zmienna, może być słoneczko i czyste niebo, a jak ubierzesz kurtkę i wyjdziesz na dwór to nie zdążysz spalić fajki i jest śnieżyca z widocznością 2 metrów xD
Ludzie bardzo mili i pomocni, gorzej jest z mieszkaniami, bardzo ich mało
Tylko, że oni mają takie mniejsze konie niż u nas w Polsce, takie bardziej kucykowate
Ale niedlugo, jak pojawi się bardziej wiosna to planujemy popłynąć na wyspę Vestmannaeyjar :)
Mam nadzieję, że będzie wtedy dużo puffinków :D